snegfoto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Sa otopljenjem stižu i oblaci i donose kišu, a kako će već večeras temperatura ponovo biti u padu, kiša će preći u sneg.

Na teritoriji Srema, zapadne, jugozapadne i južne Srbije, na snazi je narandžasto upozorenje zbog kiše koja se lokalno može lediti pri tlu, navodi se na portalu N1.

Naša zemlja će se danas nalaziti pod uticajem polja niskog vazdušnog pritiska i nešto toplije vazdušne mase. Ciklon će nam donositi oblake i padavine, a južnim strujanjima će pristizati nešto topliji vazduh i podići temperaturu do 10 stepeni. Ipak već u drugom delu dana jačaju severni vetrovi i ponovo dolazi do zahlađenja.

U narednim satima kiša se očekuje najpre na severu i zapadu zemlje, a zatim i u ostalim krajevima. Posle podne zbog pada temperature kiša će u nižim predelima preći u susnežicu, a na planinama u sneg.

Pre podne će duvati umeren južni vetar, posle podne vetar u skretanju na severoistočni. Najviša dnevna temperatura će biti između 3 i 10 stepeni.

Sutra malo svežije. Pre podne će u većini mesta padati sneg, a na jugu mestimično i ledena kiša. U drugom delu dana očekujemo prestanak padavina i razvedravanje. Od srede ponovo toplije, ali uz novo naoblačenje i kišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari