Fudbalerima Partizana preseo je kišni talas u Srbiji. Mada tek privodi kraju prvu od dve predviđene nedelje priprema na Tari, naš šampion prinuđen je da na pola planiranog posla napusti svoju tradicionalnu letnju bazu.

Moreira i društvo opremljeni su za rad u svim meteorološkim uslovima, nisu gunđali ni kada su gazili sneg po ciči zimi ili osvajali bodove po nesnosnim vrućinama, ali ne mogu samo da nabijaju kondiciju u hotelskoj teretani i na obližnjoj trim stazi. Pogotovo ne u situaciji kada im je, zbog nikada kraćih priprema, dragocen svaki minut druženja s loptom.

– Teren na kojem ekipa sve ove godine trenira i igra samo naoko izgleda dobro. U stvari je natopljen vodom. A bare nisu za fudbal. Nadali smo se da su igrališta u okolini u boljem stanju, pa smo celo jutro išli od jednog do drugog mesta tražeći alternativno rešenje. Nažalost, situacija je svugde ista. Pod vodom je i Zlatibor, na kojem se priprema šest ekipa – nevoljno konstatuje portparol crno-belih Marko Vjetrović, koji se sa sportskim direktorom Tomićem, trenerom Jokanovićem i sekretarom stručnog štaba Rankovićem juče satima vozio po susednim selima i varošicama.

Zato je pala odluka o prevremenom povratku u Beograd, gde će naš predstavnik u trci za Ligu šampiona raditi do gostovanja Rilu iz Velsa, 14. jula, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za najjače i najunosnije klupsko kontinentalno takmičenje. Iz istog razloga promenjen je protivnik za sledeću proveru, kao i njen termin.

– Umesto sa crnogorskom Sutjeskom, u subotu na Tari, drugi test meč odigraćemo u nedelju, protiv užičke ekipe Jedinstvo Putevi u tom gradu, posle čega se vraćamo u Beograd – objašnjava neočekivane rokade Vjetrović.

Taru neće ni videti igrači mlade selekcije Jovanović, Tomić i Brežančić, trebalo je u ponedeljak da se priključe visinskim pripremama, ni njihove kolege Obradović i Fejsa, koji su dobili dva dana više za odmor od Evropskog prvenstva u Švedskoj.

Đorđeviću se ne napušta Humska

Francuski mediji otkrili su da je tamošnji drugoligaš Nim zainteresovan za kupovinu kapitena crno-belih Nenada Đorđevića, a iskusni štoper odgovara da ne razmišlja o odlasku iz Humske, koju je napustio samo zbog jednogodišnje epizode u Japanu.

– Čast mi je biti kapiten Partizana i ove sjajne momke predvoditi ka Ligi šampiona. Ne zanimaju me nikakve ponude, pa ni ta navodna Nimova – odričan je defanzivac „parnog valjka“, koji je s istim klubom već bio deo evropske klupske elite u sezoni 2003/04.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari