Ni nikada blaža zima nije bila dovoljna da drugi deo Jelen lige, s pretencioznim epitetom Super u nazivu, počne na vreme i na svim planiranim mestima. Samo jedan i po kišni dan u Beogradu pretvorili su igralište Vizelj parka u Borči u močvaru, zbog čega su sudija meča BSK – Partizan Milan Jeremić, delegat utakmice u beogradskom predgrađu Dragan Marković i predstavnici dva kluba odložili jučerašnje gostovanje šampiona jednoj od ekipa sa začelja tabale. Najverovatnije do sledeće srede.


– Kao što pravila nalažu, sudija je s kolegama i predstavnicima klubova, sat i po pre starta utakmice obišao teren, da bi bilo utvrdili u kakvom je stanju. Spustili su loptu na četiri, pet mesta i ni na jednom se nije odvojila od podloge, čije su dve trećine pod vodom – pojasnio je generalni sekretar BSK-a Zoran Mitrović, odbivši odgovornost za pomeranje susreta.

– Uradili smo sve što smo mogli, čak smo zbog očuvanja terena poslednju nedelju trenirali na drugim mestima. Jednostavno, ovo je viša sila.

Partizanov sportski direktor Ljubiša Tumbaković žali zbog odlaganja, ali ne vidi u tome nepremostivu prepreku za branioca titule.

– Svaki trener ima plan i koncepciju ulaska u takmičarski ritam. Sigurno je da bismo više voleli da je utakmica odigrana danas, ali ni ovo odlaganje ne može značajnije da nas poremeti – uverava funkcioner jesenjeg lidera, koji će tako prolećnu premijeru imati ipak u subotu, protiv Donjeg Srema u svojoj Humskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari