Kisić: Ministarstvo će nastaviti da podržava rad Crvenog krsta 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić izjavila je da će to ministarstvo nastaviti da podržava rad svog dugogodišnjeg partnera, Crvenog krsta Srbije, kako bi društvo bilo još humanije i solidarnije.

Ona je povodom Svetskog dana Crvenog krsta, koji se ove godine obeležava pod sloganom „Zajedno činimo svet humanijim“ istakla da upravo ovogodišnji slogan iznova pokazuje da se jedino zajedno i udruženo mogu prebroditi svi problemi.

„Protekle godine su nas podsetile na ulogu zajedništva i snagu solidarnosti, a Crveni krst je pokazao koliko je spreman da u svakom trenutku odoli izazovima i iz svake poteškoće izađe još jači“, rekla je Kisić.

Ona je navela niz projekata na kojima su ministarstvo i Crveni krst sarađivali, a kao jedan od najznačajnijih istakla je realizacija Programa narodnih kuhinja za preko 34.000 korisnika u 78 sredina, kao i nabavku i distribucija više od 100 hiljada paketa – hrane i proizvoda za higijenu u 125 sredina za one koji nisu obuhvaćeni Programom narodnih kuhinja.

„Takođe, ove godine ministarstvo je obezbedilo sredstva za odmor i oporavak preko 800 dece u odmaralištima Crvenog krsta Srbije, a u prethodne tri godine izdvojilo je i 60 miliona dinara za adaptaciju Dečjeg odmarališta Crvenog krsta Srbije u Baošiću“ istakla je Kisić.

Povodom Dana Crvenog krsta ministarka je navela i da ministarstvo i Crveni krst zajedno brinu i o bebama koje se rađaju u Nedelji Crvenog krsta – od 8. do 15. maja, tako da će oko 1.500 beba, kao i njihovi roditelja primiti pakete sa svim neophodnim stvarima za prve dane i nedelje po rođenju, navedeno je u saopštenju ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari