Kisić: Testiranje na korona virus u više ustanova, kapacitet do 4.500 testova dnevno

Ostavite komentar


  1. Uz sve ove SNS experte nedostaje najuglednija medju njima – dr Nada Macura, zvezda TV Pink.

    1. Ja bih Vas zamolilo da Vi kao expert date neki konstruktivni predlog kako najbolje rešiti ovaj problem, ubrzati testiranje, organizovati funksionisanje zdravstvenog sistema u ovim uslovima, …vidima da znate da kritrikujete, siguran sam da ste bolji od ovih kako navodite SNS experata, dajte predlog, svaki je dobro došao, ili je možda ipak bolje da čutite.

      1. Evo na primer,da Vučić napravi vremeplov,i da se vrati bar u dane kada se sa svojom kamarilom sprdao sa virusom,i umesto zajebancije ozbiljno isplanira šta i kakoTu bi smo dobili bar 10 dana da se spremimo za ovo.A da ne spominjem nesposobnost i šarlatanstvo ljudi kojima je okružen

  2. Današnji rezultati su izgleda posledica čepa u administraciji plus kvalitet koneskih testova(svaki 5 sa smanjenom aktivnom supstancom reagensa NK na bris štapiću), pravilna procedura uzimanja brisa pri većem broju testova(ljudski faktor). Nije logično da se na samom početku podizanja krive ona spušta za jedan dan. Kriva mora proporcionalno sa povećenjem da erektira do maksimuma da bi vremenom doživela pad (po slobodnoj proceni moje malenkosti posle Đurđevdana). Narode, socijalna izolacija je nužnost bar dok ne prođe pik. Izdržite do Đurđevdana, pa će sveti Đurađ da probode Koronu sa kopljem a mi hajduci se sastati u gori i apelovati na državu da sa društ. represijom malo odmori. To narod zbori.

    1. To je tek za mene sok bio juce – u toku celog ovog meseca da li od 1 ili od 6 do juce je testirano 3084 od cega je 785 pozitivno – znaci 25% sve mozete da vidite na sajtu cins.rs

  3. Kakva neprofesionalnost i nekompetentnost. Uopšte me ne čudi što ima sve više obolelih među lekarima. Ova epidemija može da desetkuje broj SNS lekara i tako da otvori šansu za one koji znaju posao a sada sede na birou.

  4. Ja ne znam kada ova žena stiže da se bori sa virusom. U 3 je bila na rtsu u 4 na O2 u 5 na Pinku. Umesto doktorske uniforme maske imamo modnu reviju svaki dan.

  5. Pretnje o zabrani kucne ili „samoizolacije“ su nesuvisle i mogu uroditi samo strahom i bezanjem od testiranja. Niko ne zeli da bude odvucen iz sigurnosti doma na sajmiste ili neko slicno ubogo mesto.
    Argument da je to dobro i za njega/nju i za „siru zajednicu“ slabo ce tu pomoci i u konacnici doziveti fijasko.

  6. Pretnje o zabrani kucne ili „samoizolacije“ su nesuvisle i mogu uroditi samo strahom i bezanjem od testiranja. Niko ne zeli da bude odvucen iz sigurnosti doma na sajmiste ili neko slicno ubogo mesto.
    Argument opsteg dobra nece upaliti.

  7. Trebalo je, gospodjo, da počnete da testirate od decembra. A i da brojite umrle, od „virusnih upala pluća“. Sad ste, čini mi se, malo zakasnili. A i zaboravili, izgleda, da MI SRBI nismo rasli na bananama!

  8. Odlicno, tim tempom pola gradjana Srbije bice testirano u roku od 2 godine.

  9. Koleginice Darija, upristojite se malo i pokušajte više da ličite na doktorku i profesora MF, a manje na SNS cenzora Dr Kona i ostalih. I Vaše nastupe manje shvatajte kao modnu pistu i šetanje frizure i vaše figure, a više kao lekar! To što Vi govorite na KZŠ je kombinacija spikerke RTS, Pink ili Studia B pomešano sa PR ili portparolom SNS! A o tzv. lapsusu i da ne govorimo! nestorović je odavno za etički komitet i SLD i LKS, a i Vi se približavate! zato pamet u glavu, priberite se, ne oslovljavajte Dr Kona sa „kolega“ jer je bar 20g stariji od Vas i vratite se struci. daleko najozbiljniji doktor i osoba u tom SNS „doktorskom galimatijasu“ je Doc. Dr Ivana Milošević iz inf. klinike! I pozovite prave heroje ove teške borbe, a to su anesteziolozi, intezivisti, pulmolozi i infektivci! kao i sjajne med. sestre! Svi vi za tom katedrom ste samo „prezenteri“ dobrih ili loših vesti koje može da pročita bilo ko iz bilo kod dnevnika!

  10. Nasa tetka zivi sama na labudovom brdu u Beogradu. Bolesna je i ima simptome koji su nalik tzv virusu Kovid-19. Kako ce sada „iskljucivo lekari“ da utvrde i odrede da li ce ona da bude odredjena za testiranje kad Niko od njih nema pojma da ona uopste postoji ?! Kakva su to lupetanja vise ?!

  11. Po broju testiranih smo verovatno na evropskom začelju. Više desetina hiljada naših građana iz ugroženih područija, Italije, Austrije, Švajcarske, Francuske i Nemačke su se u poslednje 3 nedelje vratili zemlju i svi oni su morali biti testirani. A kako vidimo do sada je testirano oko 3000 građana. Kasno je, ako de čekaju simptomi da bi se neko testirao. Trebalo je odavno osposobiti labaratorije u kliničkim centrima i drugim bolnicama da vrše tetstiranje. Testove na ovaj virus ima u ponudi u Kini i J Koreji, koje su pri samom kraju pandemije. Mislim da je bolje i testiranje sa manje kvalitetnim testovima nego danih nema. U SAD-a napravljen test, sa kojim se za nekoliko minuta dobijaju rezultat,dok u Britaniji planiraju sa puste testove u slobodnu prodaju da bi se građani sami testirali.

  12. Drzava i zdravstveni sistem su potpuno nesposobni da rese ovaj problem. Otuda i ovako drakonske mere koje preduzima vlast. Da imamo iole sposoban zdravstveni sistem ne bi docekali ovu epidemiju sa malim brojem testova, nedovoljnim brojem lekara i medicinskih radnika i nikakvim bolnicama. Da lise neko seca da smo pre 5 godina lekarima smanjili plate, zabranili zaposljavanje u zdravstvu i nove specijalizacije, i do pre dva meseca preko Nacionalne Sluzbe Zaposljavanja slali medicinske radnike u Nemacku. Sad je narod kriv što se đeta po lepom vremenu. Sad smo se setili da nemamo dovoljano bolničkih kapaciteta. Zbog svih tih nedostataka kapaciteta sad je morala da se zatvori cela drzava i da se potpuno devastira proizvodnja i uslužni sektor. Ove sve mere koje se uvode su posledica nepismenog rada u državi u zadnjih 30 godina a naroćito u zadnjih 7 godina. Ni u drugim segmentima nismo ništa bolji.

  13. Profesorka Kisic je divna i veoma pametna i elokventna žena.Nije ona kriva što je lepa žena i prava dama.

  14. Da li će ikad iko javno reći koliko košta
    radno mesto lekara u zemlji Srbiji ?
    Odatle sve počinje, kada se o zdravstvu radi.
    Naravno , nije zdravstvo izuzetak u korupciji pri
    zapošljavanju, ali vodi kolo već 30 godina.
    Pa onda gledamo mahnitog direktora infektivne klinike
    koji je iznenađen da je došlo vreme da preuzme i neku odgovornost.
    A možda su ga samo doveli da i on nešto prolaje jer je Nestorović
    propo…..

  15. Mi do sada nismo ukupno uradili 4500 testova,a ova Plavuša kako piše 4500 dnevno.Dokle više…..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.