Kladovo: Bolji uslovi na zelenoj pijaci u Kladovu 1Foto: J. B. K.

Gradska zelena pijaca u Kladovu rekonstrukcijom koju je finansiarala lokalna samouprava, između ostalog, dobila je poseban prostor za prodaju mleka i mlečnih proizvoda sa rashladnim vitrinama, kao i sadržaje koji su poboljšali funkcionalnost ovog prostora. Projekat rekonstrukcije vredan je 19 miliona dinara.

U samom centru Kladova od 1958. godine nalazi se zelena pijaca na kojoj se potrebnim poljoprivrednim proizvodima snabdevaju stanovnici ovog podunavskog grada. Rekonstrukcija ovog prostora u cilju modernizacije, poboljšanja funkcionalnosti i podizanja nivoa higijenske ispravnosti i bezbednosti namirnica započeta 2019. godine, privedena je kraju.

Tokom prve faze rekonstrukcije popločano je 1.360 kvadrata, postavljene su 32 nove tezge sa nadstrešnicama, kao i kontejneri- euro model za prodaju mleka i mlečnih proizvoda i rashladne vitrine čime su obezbeđeni znatno bolji uslovi i za kupce i za prodavce odgovarajući propisanim standardima.

Prema navodima nadležnih u lokalnoj samoupravi koja je finansirala rekonstrukciju, sprovedene aktivnosti koštale su oko 13 miliona dinara.

Nastavak radova na rekonstrukciji podrazumevao je popločavanje još 1.150 kvadratnih metara, kao i montažu 12 novih tezgi na tom delu pijačnog platoa. Uz ove radove, obnovljena je i pristupna staza od Obilićeve ulice do ulaza u kladovsku zelenu pijacu. Vrednost izvedenih radova druge faze je šest miliona dinara, a isfinansirala ih je lokalna samouprava.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari