Kladovo: Novoinficirani korona virusom svakoga dana 1Foto: J. B. K./Danas

Zahvaljujući činjenici da je broj izlečenih veći ili na nivou novozaraženih, broj kovid bolesnika u kladovskoj opštini nije u porastu, iako se svakodnevno evidentira dvocifren broj novoinficiranih.Prema najnovijim podacima, prisustvo korona virusa potvrđeno je kod još 27 osoba.

Mada početkom jula nije bilo kovid bolesnika u opštini Kladovo, u prošlom mesecu korona virusom je zaraženo 325 Kladovljana i od zarazne infekcije oporavila su se 143 pacijenta.

Već sada je izvesno da će zaraženih u avgustu biti više, je se bezmalo svakodnevno prisustvo korona virusa potvrđuje kod dvocifrenog broja pacijenata.

Prema najnovijim podacima kladovskog Zdravstvenog centra, virusna infekcija registrovana je kod još 27 pacijenata, a kako je izlečen 31 oboleli, broj kovid bolesnika je u manjem padu u odnosu na prethodni vikend.

Iako se svakodnevno registruju novi slučajevi zaražavanja, interesovanje za imunizaciju protiv kovida i dalje je zanemarljivo.

Podavci nadležnih govore da su od 1. do 8. avgusta vakcinisana svega 43 osobe, a u istom periodu lane vakcinu protiv kovida primilo je tri puta više Kladovljana odnosno 157 stanovnika ove podunavske opštine.

Od početka imunizacije vakcinisane su 27.402 osobe, pri čemu je prvom dozom imunizovano 10.232 osoba i revakcinisano 10.182 osoba.

Treću, buster dozu primilo je 6.773 stanovnika kladovske opštine, a za četvrtu se do sada dolučilo 215 građana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari