Kladovo: Otvoren poziv za raspodelu budžetskih sredstava za sport 1Foto: J. B. K.

Do 1. februara otvoren je javni poziv za učešće u raspodeli sredstava predviđenih budžetom za sport Opštine Kladovo za 2023. godinu u finansiranju ili sufinansiranju potreba i interesa građana u oblasti sporta.

Sportska udruženja, sportska društva, stručna i druga udruženja u oblasti spotra, ustanove i privredna društva u oblasti sporta, sportske zadužbine i fondacije i sportski klubovi kladovske opštine mogu se prijaviti za učešće u raspodeli sredstava predviđenih budžetom za sport Opštine Kladovo za 202. godinu.

Javnim pozivom definisano je koji se troškovi učesnika konkursa finansiraju sredstvima budžeta opštine Kladovo, kao i potrebna dokumentacija.

Pored ostalog, treba da bude dostavljen i detaljan opis programa kojim se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta za čije se finansiranje ili sufinansiranje podnosi prijava, kao i popunjen zahtev za rangiranje sportskih organizacija, prilikom dodele sredstava, koje ostvaruju opšti interes u oblasti sporta u Opštini Кladovo.

Opštinskim budžetom za 2023. godinu za aktivnost funkcionisanje lokalnih sportskih ustanova odnosno dotacije nevladinim organizacijama opredeljeno je 27 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari