Kladovo: Postavljeni punjači za mobilne telefone u osnovnim školama 1Foto: JP Komunalac Kladovo

Zahvaljujući prekograničnom IPA projektu Rumunija – Srbija „Zelena ekonomija za zelenije lokalne zajednice u Podunavlju“ u Kladovu na nekoliko mesta, kao i u osnovim školama u seoskim naseljima kladovske opštine postavljeni su solarni punjači za mobilne telefone.

Tokom realizacije ovog prekograničnog projekta na teritoriji kladovske opštine postavljeno je osam solarnih punjača za mobilne telefone.

Prošle godine je JP “Komunalac” Kladovo prve solarne punjače postavilo u Srednjoj školi, na dunavskom keju kod Arheološkog muzeja Đerdapa i u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”.

Ovih dana solarne punjače dobile su i osnovne škole u Korbovu, Rtkovu, Brzoj Palanci, Podvrški i Tekiji.

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Kladovu, na keju kod Arheološkog muzeja, kao i u Srednjoj školi proletos su postavljeni solarni punjači. JP „Komunalac“ ukupno je montirao osam solarnih punjača.

Sve lokacije na kojima se nalaze ovi punjači pokrivene su video nadzorom.

Inače, postavljanje solarnih panela za punjenje mobilnih telefona samo je jedan od segmenata u okviru sprovođenja IPA projekta „Zelena ekonomija za zelenije lokalne zajednice u Podunavlju“ i to između gradova Turnu Severin i Kladova za čiju realizaciju je iz ukupnog budžeta opštini Kladovo, kao vodećem partneru, opredeljeno oko 407.500 evra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari