Kladovo: Za 24 sata četiri požara na 140 hektara 1Foto: MUP Srbije (arhivska fotografija)

Pripadnici Vatrogasno spasilačke jedinice Kladovo u poslednja 24 sata imali su pune ruke posla – intervenisali su na četiri lokacije, u ataru Velesnice, Kupuzišta i Brze Palanke i na periferiji u Kladovu gde su goreli trava i nisko rastinje.

U ataru Velesnice je gorelo na 60 hektara, vatra je stigla do kuća i zahvatila krovne konstrukcije četiri objekta koje su vatrogasci spasili adekvatnom i blagovremenom intervencijom.

Ovaj, najkritičniji požar, gasilo je deset pripadnika VSJ Kladovo sa četiri vozila i  uz podršku kolega iz Negotina i dvojicom radnika sa vozilom HE “Đerdap 1”.

U zoni Brze Palanke požar na 20 hektara lokalizovalo sedam vatrogasaca uz angažovanje četiri vozila,  požar  na 60 hektara u Kupuzištu gasilo je 15 vatrogasaca sa četiri vozila iz Kladova, Bora, Majdanpeka, Donjeg Milanovca i Zaječara. Vatrogascima su visoke temperature, suša i vetar otežavali gašenje požara.

Za devet dana avgusta kladovski vatrogasci gasili su 13 požara na otvorenom prostoru na oko 250 hektara.

Od početka avgusta pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice iz Kladova na različitim lokacijma in a oko 250 hektara na više lokacija gasili su 13 požara na otvorenom prostoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari