– Partizan je i doslovno preživeo derbi sa Vojvodinom, u Novom Sadu, i makar na jedan sat, do kraja meča vodeće zvezde, preuzeo vrh tabele od komšija.

Imao je branilac trofeja kapitalnu razliku posle prvih 45 minuta, mogao je da je uveća, pa i od gotovog napravi veresiju, ali su mu golovi Kordove Klea na kraju ipak doneli tri ogromna boda.

Prvi pogodak viđen je već u trećem minutu, i to u mreži domaćina. Lomić je izveo korner iz desnog ugla, a centarfor tima iz Humske glavom još bolje reagovao na suprotnoj stativi. Reprezentativni golman Brkić morao je da se „pokloni“ Brazilcu i u poslednjim sekundama prvog poluvremena (44). Imali su crno-beli šansu i pre da dupliraju vođstvo, ali su Moreirini pokušaji iz distance završili iznad prečke, mogao je i šampion da bude matiran posle šuteva Tadića (odbranjen) i Tumbasovića (neprecizan), ali je robusni napadač odveo goste na mirnu pauzu. Opet je to učinio glavom i uz pomoć Lomića, samo što je ovog puta asistencija došla s leve strane, a on pucao sa sedam-osam metara.

Nastavak je pripao „lalama“ i igrom i rezultatom. Nerazumnim izvođenjem klasičnih plej-mekera, prvo Moreire a onda i S. Ilića, trener Stevanović oduzeo je gas i ideju „parnom valjku“, koji je do kraja utakmice bio opasan samo iz kontranapada, gde se Kleu pridružio brzi Diara. Vojvodina je više držala loptu, bolje kombinovala i češće pretila, preko Pleča, Tadića, Stjepanovića, Mrđe i Maria Đurovskog, međutim, samo je poslednji uspeo da savlada M. Božovića (55). Pola posla obavio je Tadić, preciznim dodavanjem s levog boka, pa vezisti Novosađana nije bilo teško da iz „srca“ šesnaesterca, udarcem po zemlji, ugrozi pobedu Partizana. Mogli su, istina, Beograđani na kraju da ostave dva boda na „Karađorđu“, da sudija nije (zbog sumnjivog ofsajda) poništio pogodak Vojvodine u nadoknadi vremena.

Krstajiću pukla zadnja loža

Samo minut posle prvog gola, Partizan je ostao bez kapitena Mladena Krstajića, koji je teren napustio zbog pucanja zadnje lože desne noge. Na mesto štopera ušao je mladi novajlija Stanković, a traku je preuzeo S. Ilić (na kraju je završila kod M. Jovanovića).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari