Evropski krah Partizana ovog puta nije se osetio na šampionovom bodovnom učinku u prvenstvu. Gorak ukus poraza od Briža, u Ligi Evrope, ublažen je ligaškom pobedom nad Radom – 3:2 (2:1).


Rad-Partizan 2:3 (1:2)

Strelci: Kaluđerović 25, 76 – Kleo 9, 27, Fejsa 58.

Stadion: Rada. Gledalaca: 1.000. Sudija: Milenko Vukadinović (Beograd). Žuti kartoni: Delić, Čotra, Todorovski (Rad), Kleo, Brežančić, Moreira (Partizan). Crveni kartoni: Nikolić (trener Rada)

RAD: Danilović, Čotra, Todorovski, Stojaković (od 70. Ajković), Kaluđerović, Pajović, Ristić (od 42. Delić) , Raspopović (od 64. Petronijević), Andrić, Petrović, Radivojević.

PARTIZAN: Radosavljević, Stevanović, Đorđević, Knežević, Brežančić, Fejsa, B. Jovanović (od 86. Petrović), Moreira, Tomić (od 46. Ilić), Diara, Kleo (od 77. Bogunović).

 

Van granica zemlje nemoćni crno-beli ni juče nisu igrom opravdali epitet najbolje domaće ekipe, pogotovo u standarnoj nesigurnoj odbrani kojoj je protiv „građevinara“ nedostajao povređeni štoperski tandem Krstajić – Gavrančić, ali su nešto boljom ofanzivom zadržali korak u trci za titulu. Goleada je krenula već u 9. minutu i to pogotkom „parnog valjka“. Posle duplog pasa Stevanovića i Fejse po desnoj strani akciju je nastavio Tomić, golman Danilović zaustavio mu je šut, ali samo na kratko jer je Kordova Kleo rutinski, iz blizine, doneo vođstvo gostima. Za nadigravanje raspoloženi domaćin uzvratio je sa dve opasne prilike. Radivojević i Andrić nisu, međutim, uspeli da vrate rezultatsku neizvesnost meču, što je učinio Andrija Kaluđerović (25). Radivojević je „preveslao“ defanzivce branioca trofeja, a bivši mladi reprezentativac udarcem po sredini šesnaesterca izborio zasluženo izjednačenje. Radost Radovaca nije dugo trajala, pošto se Brazilac ponovo upisao u strelce (27). Diara je na levom boku uposlio Brežančića, a ovaj preciznim centaršutem pronašao Klea, koji je glavom doneo novu prednost Partizanu.

I u nastavku je vođena otvorena borba, s tim što je tehnički kvalitetniji tim Gorana Stevanovića diktirao ritam, više pritiskao i malo češće pretio. Fejsina bomba sa dvadesetak metara, nakon akcije u kojoj su učestvovali Kleo, Ilić i Moreira, nakrivila je kapu crno-belih (58), ali je Kaluđerović još jednom iskoristio greške rivalove zadnje linije i golmana i glavom produžio nadu u iznenađenje (76). Do kraja su oba čuvara mreže strepela za svoj prostor, međutim, više nije bilo razloga da se kreće sa centra. Bodovi su završili na adresi fudbalera iz Humske, među kojima nije bilo mladog veziste Mančester junajteda Ljajića, zbog njegovih obaveznih poseta klubu sa Old Traforda.

Goran Stevanović, trener Partizana:

– Možda se igramo strpljenjem naših navijača tokom utakmice, možda nisu najsrećniji otišli kućama posle ove pobede, ali verujte mi da je moja ekipa bila fantastična posle svega što je doživela i preživela u Brižu. Više od ovoga nije moglo. Prezadovoljan sam, zato, pobedom, a igrom samo donekle, u pojedinim fazama utakmice. Bili smo bolji upravo za taj jedan gol. O. N.

Izborna skupština 21. decembra

Upravni odbor Partizana zakazao je prevremenu Izbornu skupštinu kluba za 21. decembar ove godine. Tada bi trebalo da budu izabrani novi predsednik i UO crno-belih, odnosno stavljena tačka na višemesečnu krizu u rukovođenju klubom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari