Posle samo dvonedeljnog odmora od sezone u kojoj su osvojili oba domaća trofeja i igrali Ligu UEFA, fudbaleri Partizana danas počinju pripreme za još jednu odbranu duple krune i nove bitke za toliko željenu Ligu šampiona. Crno-beli će se po običaju okupiti u klupskom sportskom centru, popularnom Zemunelu, a u centru pažnje biće bivši štoper Šalkea Mladen Krstajić i doskorašnji Zvezdin špic Kordova Kleo, najzvučnija i (trebalo bi da budu) najveća pojačanja kluba iz Humske.

Pre ili posle zaduživanja opreme, standardnih merenja i uvodnog treninga, eventualno do kraja nedelje, bivši srpski reprezentativac i drugi brazilski fudbaler u ekipi „parnog valjka“ (tu je i centarfor Vašington) trebalo bi da potpišu ugovore sa Partizanom, koji je pre današnjeg početka prelaznog roka u Srbiji angažovao i zadnjeg veznog Branislava Jovanovića iz Napretka.

Na prozivci trenera Slaviše Jokanovića sigurno se neće pojaviti Antonelo Žuka, novi vezista Deportiva la Korunje, petorka iz mlade selekcije koja se nalazi na prvenstvu Evrope (Fejsa, Jovanović, Tomić, Brežančić i Obradović, koji ovog leta sigurno napušta crno-bele), Diara (kasni zbog vize), a moguće ni određeni broj igrača, na koje se više ne računa u Humskoj (Sikimić, Brnović, Perić, Branković…). Moreira i ekipa u Beogradu ostaju do 22. juna, kada se sele u staru letnju bazu na Tari. Tog dana saznaće i imena protivnika u drugom i trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

I Metalac superligaš

Poznat je i peti, novi član Jelen Super lige. U poslednjem kolu Prve lige selidbu u najviši rang izborio je Metalac iz Gornjeg Milanovca, dok je Inđija zamalo ostala ispod crte, koju su ranije prešli BSK iz Borče, Smederevo, Mladi radnik (Požarevac) i Spartak Zlatibor voda (Subotica).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari