Klevete anticrkvenih krugova

Odgovor Sinoda SPC na prozivke zbog pričešćivanja vernika

Ostavite komentar


  1. Albert Ajnštajn: „Samo su dve stvari beskonačne, svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam baš siguran.“

  2. Pogledajte u Crkvi kada svestenik celiva krst: Uvek to radi od vrha krsta a taj deo nikada ne prinosi vernicima da ga celivaju. Znaju svestenici vrlo dobro sve o zaraznim bolestima : Sto vazi za narod to ne vezi za njih.
    Hajde da vidimo da li ce svestenik da se pricesti sa istom kasikom kao i narod ?

  3. U pravu je Sinod SPC. Neka se dobrovoljni pričešćuju. Nije prvi put da cerkov pričešćuje dobrovoljne i nije da posle toga nije bilo hristoogodno gde god dobrovoljni dođoše. Neka se širi pravoslavlje, što više, geometriijskom progresijom. U pravu je kada kaže Sinod SPC da su klevete. Te mučke klevete na našu ne u fulu sverestituisanost traju stvarno dugo. Od trenutka kada su Sinod SPC i Savez komunista Srbije dunuli u istu tikvu što bi rekli klevetnici. Sećam se podlačkih narativa koje su mi ispredale babe koje su sve vreme Samoupravljanja išle u crkvu (verovatno da špijuniraju i prikupljaju materijal za klevete) kada je došlo do novosimbioze SKS i SPC i kasnije kada se počelo pričešćivati dobrovoljne, kako se u crkvama novosadskim pojavila neka, da citiram babe -besna- sveštena lica, koja su uvela neki novi kanon, vrlo u Hristu kešoljubiv, većinom izbosne. Toliko dugo traju te klevete a ovo je vrhunac.

  4. Jedino olakšavajuće je, što je pričešće dobrovoljno, sve ostalo je tvrdoglavost SPC, koja pokušava da u nekim sferama kopira ranohrišćansku crkvu.
    Naravno da tamo gde im odgovara koriste savremena dostignuća: električna struja, saobraćaj, savremena tehnologija.
    Niko se ne odriče automobila, modernih stanova, a formalno su protiv svih novotarija i ne uvažavaju naučna saznanja.

  5. Kod vas crkva ima pravo da ne postuje uredbe i zakone? Kod nas bi ovo bila krivicna prijava na 10 strana. A da ne pricam, kako bi se za ove ljude tukle medjusobno ove advokatske kancelarije, koje se bave obestecenjima raznim. Ono, sto sam danas video snimak, kako iz iste kasike svi piju nesto, to je bio sok kompletan za sve koji smo ga videli, viralno je okruzio celu Evropu, pa i svet, verujem Znaci primitivizam, i nevidjena arogancija sa strane veseg klera. I pre nego sto pocnete sa mitovima, da se nista sa svete case ne siri, ozbiljnog testa na tu temu nema. A ne znamo ni to, da li se ovaj novi virus ponasa kao i drugi. Tako da malo pameti uz zadnjice u glavu, ako moze da vam udje, ne bi bilo lose.

Ostavite komentar


Društvo

Vlada Srbije usvojila Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije 8

Vlada Srbije usvojila Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije

Vlada Srbije usvojila je danas Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije za period 2024-2028. godine kojom su, kao rizične, obuhvaćene oblasti policije, zdravstva, obrazovanja, lokalne samouprave, građevinarstva, finansiranja političkih aktivnosti, poreza i carina, javnih nabavki, privatizaije i javnih preduzeća.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.