Na 40 stepeni ne radi klima uređaj na Poliklinici KCV u Novom Sadu: "Čekaonice su krcate, pretople i jedva se diše" 1Foto: Aleksandar Jovanović

Pacijente koji dolaze na preglede u Polikliniku Kliničkog centra Vojvodine dočekuje isključena klima.

U Kliničkom centru Vojvodine navode da čine sve da poboljšaju uslove u svim objektima i da za klimu u Poliklinici čekaju deo kako bi bila popravljena.

Građani kažu da je u čekaonicama Poliklinike čak viša temperatura od spoljne, koja je ovih dana ekstremno visoka.

„Medicinska sestra mi je rekla da centralna klima u Poliklinici ne radi od početka leta. Pacijentima je prevruće, to su sve bolesni ljudi. Čekaonice su krcate i pretople i jedva se diše. To je nepoštovanje ljudi“, ispričala je za Dnevnik jedna Novosađanka koja je u utorak čekala na pregled u Poliklinici.

U Kliničkom centru Vojvodine su Dnevniku rekli da su usled izuzetno visokih temperatura u Novom Sadu otežani uslovi rada na Poliklinici i pojedinim organizacionim jedinicama pokrajinske bolnice. U zgradi Poliklinike centralizovano hlađenje je izuzetno otežano.

„Klinički centar Vojvodine čini sve da poboljša uslove za prijem i lečenje pacijenata. U toku je hitna nabavka novog ‘čilera’ za zgradu Specijalističke poliklinike, nakon čega će biti otklonjeni svi problemi sa klimatizacijom zgrade“, kažu za novosadski list u KCV.

Kako dalje navode, internističke ambulante, kao i ambulante za sprovođenje invazivnih internističkih procedura su privremeno premeštene i organizovale su rad u potpuno klimatizovanim prostorijama radi boljeg zbrinjavanja, lečenja i komfora pacijenata.

Objasnili su da je Klinika za hematologiju reorganizovala rad i Hematološku dnevnu bolnicu premestila u zgradu Bolnice na Mišeluku, gde će pacijenti moći da prime neophodnu terapiju u adekvatno opremljenim i klimatizovanim prostorijama.

Ovih dana mediji su već pisali o problemima sa klimatizacijom u različitim zdravstvenim ustanovama.

Roditeljski portal Bebac je ukazao da pojedina porodilišta nemaju klima uređaje pa trudnice, porodilje i bebe borave u nehumanim uslovima.

Isto tako, nedavno renovirani Dom zdravlja u Rači ima samo dva klima-uređaja, u tehničkim prostorijama, a direktor tvrdi da je to dovoljno.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari