Klinički centar u Kragujevcu posle poplava od danas u normalnom režimu rada 1Foto: Z. S. M.

 

Univerzitetski klinički centar Kragujevac, nakon izvršene mikrobiološke kontrole uzoraka sa radnih površina i materijala iz službe Centralne sterilizacije, po dobijenim sterilnim nalazima iz Instituta za javno zdravlje je ponovo posle prošlonedeljnih poplava u normalnom režimu rada.

Po njihovim rečima stekli su se uslovi za nastavak normalnog rada ustanove, tako da od danas, srede, 21. juna 2023. godine, Univerzitetski klinički centar Kragujevac kreće sa normalnim elektivnim prepodnevnim i popodnevnim operativnim programom.

U UKC Kragujevac, od ponedelljka, 19. juna posle pet dana intenzivnog rada na otklanjanju posledica poplava, najavili su da je u toku je vraćanje u normalan režim funkcionisanja.

Da podsetimo, usled obilnih kišnih padavina u noći između 15. i 16. juna, poplavljen je podrumski prostor Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac u Hirurškom bloku sa odeljenjem Sterilizacije, u zgradi RH centra, podrumski prostor Klinike za pedijatriju i zgrada Ekonomsko-finansijske službe.

U subotu, 17. juna posle telefonske sednice članova Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Nikola Dašić, komandant Štaba proglasio je vanrednu situaciju zbog poplava i na teritoriji Grada Kragujevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari