Ključ promena: Mladenovac nabavio 5.000 predizbornih paketa 1Foto: Ključ promena

Namirnice i higijenski proizvodi namenjeni za 5.000 paketa koji će biti podeljeni sigurnim glasačima Srpske napredsne stranke u narednih nekoliko dana, smešteno je u noći između petka i subote u prostor bazena mladenovačkog SRC „Ljubomir Ivanović Gedža“, navedeno je u saopštenju Pokreta Ključ promena.

– Zahvaljujući insajderskim informacijama, došli smo i do fotografija originalnih dokumenata o tajnoj sednici Veća na kojoj je ova odluka doneta, kao i specifikacija svih proizvoda u ovoj nabavci koja je sve samo ne javna, navode iz Pokreta.

Deset miliona dinara iz budžetske rezerve (oko dva odsto ukupnog godišnjeg budžeta opštine) opredeljeno je još „dalekog“ 18. januara, a u subotu u kasnim večernjim satima, nakon saznanja da su sva tri ulaza u magacinski prostor zatvorena i da se dobro čuvaju, aktivisti su uspeli da načine i snimke sporne robe.

Odbornici Skupštine GO Mladenovac, makar oni opozicioni, ništa nisu znali o ovom iznenadnom utrošku, a pred samu Skupštinu kao instituciju ovo važno pitanje o trošenju velikih sredstva pred same izbore nije ni došlo na odlučivanje. Potpuno je jasno da su sredstva opredeljena diskreciono i nelegitimno, stoga zahtevamo odgovore nadležnih. Građani Mladenovca, ali i celog Beograda čiji je deo – moraju da znaju zašto i gde njihov zajednički budžetski novac završava. Ono što je najstrašnije – pitanje je šta se dešava u drugih 16 beogradskih opština, budući da je mladenovački slučaj verovatno samo kap u moru ovakvih poteza, naglašavaju oni.

„Na ovaj način direktno su ugrožena sva demokratska i izborna načela, a legitimnost predstojećih izbora dovedena u pitanje. Protiv ovakve bahatosti možemo se izboriti na dva načina, a najbolje je kombinovati ih – gerilski, tako što ćemo svaki sličan sramotni čin dokumentovati i iznositi pred javnost, uz potencijalno žrtvovanje čak i sopstvene bezbednosti ili masovnim glasanjem – već 4. marta, kako bi ponedeljak ujutru dočekali uz olakšanje da se ovako beskrupulozna kupovina glasova više nikada neće dešavati“, navode u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari