Klub u kome je počela da se kuva čorba raspada Jugoslavije

Vuk Dapčević za Danas o svom novom dokumentarnom filmu „Tolstojeva 2“ o Klubu narodnih poslanika

Ostavite komentar


  1. Kako to da su Amerikanci znali za raspad Jugoslavije još sedamdesetih godina o čemu ima mnoštvo svjedočenja.

  2. Kako su Ameri znali da će se raspasti Jugoslavija? Lako. Oni su je i finansirali i znali su da će se raspasti čim ne bude bilo para. Samo su ludi Srbi mogli da naprave državu sa nekim sa kim su se do juče gledali preko nišana.

  3. @Darko I drugi su se, u ljudskoj istoriji, gledali preko nisana, pa su opet bili dobro kad zakopaju ratne sekire. Problem je sto nam Ameri upravo sada prave probleme (Bondstil), dakle sekire nisu zakopali, a Vucic saradjuje sa njima, i Srbi glasaju za njega. E, to je ludilo.

  4. Nekima su sekli kravate i ulazilo im u karakteristiku da su „gospoda“, a eto vidimo da su nosioci tih partijaskih ideja u zatvorenom klubu izigravali gospodu, a narodu prodavali pricu o drugovima…
    Sto se tice Amerike i saznanaja da ce biti raspada jos sedamdesetih,, pa to se znalo jos od usvajanja ustavnih amandmana 71.i o tome je pricao profesor mihajlo djuric i zbog toga je osudjen na kaznu zatvora. No, narod zvani drugovi je izasao pred skupstinu da podrzi ustav, uzivao u sindikanom odmaraistu za drugove radnike, sta ces gospoda politicari imali klub poslanika, pa onda kad je dosao „kelner“ da naplati racun potkraj osmadesetih niko nije rekao da je bio kriv i glup sedamdesetih, nego krivi amerikanci. Mogao bi Sretko da napise i jednu seriju s tom tematikom, da se drugovi slucajno ne sete…

  5. Klub je bio namenjen crvenoj buržoaziji, onoj koja je (uglavnom) pobila prethodnu buržoaziju. Ta gospoda – drugovi tapšala je svom voljenom Titu kad je 1974. u SFRJ proglašen novi Ustav. Taj Ustav sadržao je sistemska rešenja za raspad SFRJ. Nije raspad pomagan samo spolja.

  6. jos jedno svedocanstvo kakvi su paraziti ziveli na grbaci ove sirotnje! cobani sa planina crne gore i ostalih gudura uleteli u odela i raskos, pa ajde i tenis da igraju! „elita“ ciji naslednici cine danasnju „elitu“!

  7. Svi su radili protiv yuge. Jer je taj model bio opasan I za komuniza I za kapitalizam.
    Kao I uvjek kuca su rusi iznutra.
    I tu je Slobodan u svojoj zaljubljenosti nanio smrtni udarac yugoslaviji.

  8. Titova porodica se nije bavila politikom I nije se obogatila. Tito nije nikad davao Komentare na banalne dogadjaje niti mu je Djilas bio kriv za sve.

  9. pozdrav,vuce,kad smo bili klinci ,negde smo sedeli zajedno sa matorcima,zadnje sto sam gledao od tebe bilo je o beloglavom sup_u,pluskvamperfekt,inace istorija moja pasija

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.