Centar za socijalni rad Temerina obezbedio je od pokrajinskog Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju novčana sredstva za projekat „Kutak osmeha i prijateljstva“ koji će biti podrška deci lišenoj roditeljskog staranja koja žive u hraniteljskim porodicama u Temerinu.


Kutak predstavlja klub za mališane u kom će oni, kako navode u Centru, obavljati razne organizovane vaspitno-obrazovne aktivnosti, te će dobiti psihosocijalnu podršku. Deci će se pomagati u učenju kroz saradnju sa školama, zatim će se obučavati za korišćenje računara, podržaće se razvoj talenata u sportu, muzici, likovnom i literalnom stvaralaštvu, održavaće se dramske sekcije, sportske i kulturne aktivnosti, te organizovati priredbe za decu gde će imati svoj program i pokazati svoje talente. U okviru aktivnosti kluba hranitelji će moći da razmene svoja iskustva.

Kako ističu organizatori projekta, porodični smeštaj, odnosno hraniteljstvo, u Temerinu je u prethodnim godinama postavljen na dobre osnove, a sada je došlo vreme da se ono i nadgradi, a jedan od puteva za to je i „Kutak osmeha i prijateljstva“. Projekat će biti realizovan od avgusta do decembra ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari