Od prošlog četvrtka do nedelje Golubac je bio domaćin Otvorenog prvenstva Srbije i Kupa Golupca u jedrenju na vodi za klase: „Optimist“, „Laser“, „Laser-standard“, „Laser-radijal“, „4,7“,“Fin“ i „470“. Šampionat države i KUP Golupca u jedrenju na vodi, pored Jedriličarskog saveza Srbije, organizovali su J.K. „Gemax“ iz Beograda, Sportski savez Golubac i Turistička organizacija Golubac.


U klasi Fin prvo mesto osvojio je Milan Đorđević iz Jedriličarskog kluba „Gemax“ Beograd, drugo mesto pripalo je njegovo klupskom kolegi Marku Brateljeviću, a treće Vojislavu Kovačeviću iz kluba Zemun. Titulu šampiona otvorenog prvenstva Srbije i Kupa Golupca u klasi „470“ osvojila je posada Anđelija-Milena Milosavljević iz JK „Zemun“ ispred posade Nikola Mojić-Bogdan Marković iz JK „Vojvodina“. Treće mesto osvojila je posada Vj

ekoslav Futo-Stevan Sablak iz JK „Palić“. Dani Stanišić iz AJK Beograd pobednik je u „Laser-Es“ klasi,drugi je Nikola Marjanović iz JK „Gemax“, a treća Armesa Đorđević iz AJK „Beograd“. U klasi „Laser 4,7“ najbolji je bi Neven Nikolić iz Jedriličarskog kluba AJK Beograd, druga je Tara Tošić iz JK „Gemaks“, a treće mesto osvojio je Nikola Đorđević iz JK „Gemax“. U klasi „Laser radijal“ prvak je Luka Tošić iz JK „Gemaks“ ispred Nikole Grujića iz JK „Povetarac“ i Maje Knežević AJK „Beograd“. Prvak u klasi „Optimist“ je Lene Puletić JK „Gemaks“, drugo mesto osvojila je Nađa Stanikić iz JK „Vojvodina“, a treću nagradu osvojio je Aleksandar Jovanović iz AJK Beograd. Jedrli su i pioniri do 12 godina starosti. Popednik u klasi „Optimist“ u konkurenci do 12 godina, je Lene Puletić iz JK „Gemaks“, druga je Nađa Stanikić iz JK „Vojvodina“, dok je treći na cilj stigao Aleksandar Jovanović iz AJK Beograd. Pobednicima u svim klasama na prvenstvu Srbije i Kupa Golupca uručeni su pehari i medalje,dar organizatora.

– Ova opština ima značajne prirodne i druge resurse, a posebno ima perspektivu u oblasti turizma i sportova na vodi. Jedan od tih je i jedriličarstvo,a s obzirom da obaj kraj ima sve uslove za jedriličarski i nautički sport, nastojaćemo da uvek i u svako vreme čiinimo napore da zadržimo status organizaora ovakvih i sličnih takmičenja u sportovima na vodi. Posebna draž ovog prvenstva je i učešće takmičara iz Golupca,kaže Dragan Knežević,instruktor i trener u JS Srbije.

Državno prvenstvo i Kup Golupca u jedrenju na vodi u ovom podunavskom gradu nije bilo samo takmičenje za najviši plasman, bilo je to još i druženje najboljih jedriličara u našoj zemlji. Reka Dunav i najbolje regatno polje u Srbiji,pružaju ogromne mogućnosti za razvoj sportova na vodi,a posebno jedrenje koje postaje sve popularnije među mladim generacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari