Ko će da nas leči ako izgubimo lekare?

Zdravstvenim radnicima u izolaciji zbog izloženosti kovidu 19 umanjena plata

Ostavite komentar


  1. Posto lekari i tako ne garantuju izlecenje, niti su sigurni da je terapija delotvorna, prirodno cemo se leciti u kuci.

    1. Nema potrebe da se lečimo sami pored stručnjaka opšte prakse tipa Atlagić, Rističević, Bečić……….Centralni vrač se već zna, samo slušajte njegove savate tipa gde alhol stavite tu nema Korone ili virus korone nije ništa strašno to je kao kad vas ujede komararac.

      1. Kako ko ce nas leciti pa predsednik on je jedini kvalifikovan za sva radna mesta i u sve se najbolje razume.

    2. Važno je da slina, julin, vucic, tepacevic, mali i ostala druzina bosanskih pljačkaša i cica Srbije imaju dovoljno. Oni su megatrendaši! A lekari, posebno ovi mlađi koji su po pet-šest godina volontirali raznim kostićima, bumbaširevićima, rakićima i ostalim vučićevim plaćenicima, mogu da jedu hrastovu koru dok leče zaraženi narod av i korona virusima!

  2. Hoćete reći „Sindikat Lekara i Prodavačica u Apotekama“?
    Potpuni vašar. Pozdrav od prodavca iz apoteke u inostranstvu. Drago mi je da nisam u tom vašaru da se nerviram.

  3. Bitno je da se Doktorima smanji plata , a poslanici sto neradi nista, , njima treba treba pvecati .

  4. Bitno je da se Doktorima smanji plata , a poslanici sto nerade nista, njima treba treba pvecati .

  5. Ja bih voleo da procitam clanak o tome koliko ljudi u Srbiji nema pristup zdravstvenom sistemu, a ima ih dosta… O kvalitetu usluga i odnosu prema pacijentima nije vredno ni pricati.

    1. Dok ne priznate ratne zločine iz 1991. i u Italiju ću ići preko Mađarske i Austrije.

    2. Alo, bečki konjušaru uvezen iz Srbije! Stalno si tu da ser.š! Mogao bi od toga ponešto i da pojedeš!

      1. Bolje becki konjusar, nego srbski drzavljan, u bilo kojem momentu (osim kad vam je vladao polu Hrvat polu Slovenac). Becki konjusar je pre 100 i vise godina od plate za svoj posao napravio kucu, skolovao decu…. A kod vas? Vasi „becani“ vas drze kao robove za 200EU mesecno. Znaci nema vecih podanika u Evropi od vas. @Lug: nisam. Baba mi je Svabica bila

        1. @Slovenac : Uvek je bilo : „bilje je biti konjušar u KundK , nego biti SRPSKI domaćin“ i bolje je opsluživati gspodara nego imati svoje gospodarstvo … za kaj pa ne ?
          „Slovenci tj. konjušari su školovali decu“… za konjušare. Vi , Slovenci /bivši Karantanci/ , počeli ste školovati decu u vreme Kraljevine SHS , kada su vam Srbi omogućili da , konačno, postanete narod a ne ZANIMANJE! No , ni to nije bitno…zaboravljaš , kao i tvoj Kučan Milan /, ime Srp/b/sko, kada su „tvoje“ a nekada i moje Slovence , Srbi dočekali 1941.godine u Srbiji , nakon proterivanja „konjušara“ od strane bratskih im NACI Nemaca , u Srbiju ! Doduše , Mariborčana nije bilo jer su oni „sa cvećem u kosi“ i na ulicama , dočekali Hitlera 1941.leta ! „Jas pa nič ne vem“ , osim „historiae est magistra vitae“ !
          Neka si mi ti živ i zdrav a mi ćemo to biti i bez tebe !

          1. Palcek Smuk, ja se trudim da razumem, sta ti pises, ali nekako nije lako. Cak se ovde i jedan moj prijatelj Srbin pored mene smeje. Ne znam za Kucana, da je nesto docekavan u SRB, a ti bi mogao znati, da je u MB zivela velika nemacka manjina. Koja je izasla da pozdravi svog Firera, naravno. Jedino, ako ti stvarno ne verujes u mit, da su to sve Slovenci bili? Ne mesaj MB i ZG, slika je prilicno drugacija. Plus, i vi ste imali svoje kolaboratore, BG ist Judenfrei? Znas kad se to proglasilo? Prvi u Evropi, cak kazu… Samo ti uzivaj u najzagadejnijoj zemlji u Evropi i zdrav bio i ti!

    3. Hahahahahahhahaha, Laki, odnosno svi Lakiji ste nervozni danas? @Veletovo, bas ces ti da pricas o ratnom zlocinu. Klekni za 300 godina sledecih bolje i ne pomeraj se.

      1. Pomislio sam da nisi neki srbin poreklom odavde pa se kitiš slovenačkim perjem. To bi bilo baš jadno , ovako si samo zlurad , nastavi sa pišanjem po nama , na to smo i navikli , što od stranaca što od naših vlastodržaca.Ali brate , sve i da vam je država ko Avganistan , stvarno ne znam koje bi koristi imao da pljujem po slovencima.
        Živeo ,ćeraćemo se još ; )

        1. @Lug: sve sto sam dosad napisao, 90% sam toga procitao i od srbskih komentatora, tako da….. Mislim, da su ipak moj nick i poreklo ono, sto je tu „problematicno“. Taj faktor, koji unervozi Lakija…

      2. Hoću, pričaću dok ne priznate da ste kitili cvećem Hitlera i da ste krivi za rat u SFRJ.

        1. Hahaha, ko je kriv? Onaj, koji je pozivao na mir in na konfederaciju, ili onaj koji je pretio non stop i na kraju i upalio tenkove poceo da oslobadja? To je prilicno neverovatno, kolko vas ima zatupljenih dole. Ili vas je neko drugi naterao da palite tenkove? Zapadne sile, a? Koje vam i dan danas ne daju nista da radite kako treba. Ne daju vam ni smece da ocistite, a pola vam drzave prljave ko da si u Indiji.A i smrdljive kolko prljave. Stvarno, ti Zapadni zlikovci,ne daju vam da se vinete u visine, gde pripadate! Samo mi zao normalnog naroda kod vas. Ali on su vecinom vec kod nas, tako da pozivam i sve ostale, da dodju polako. I ostale tu dzamahiriju vasu da propadne u miru uz malo rakije.

          1. Interesno, sto mu zidanih mostova, pozivali ste na mir ubijanjem golobradih mladića, je l tako vaše slovenke pozivaju sexom na devičanstvo. Neka vas tamo, za bolje i niste. Ne bih vam orah iz ruke uzeo.

          2. Ti si stvarno poremecen. Iz BG naredili tim klincima da krenu na granice, a dobro su znali, da jih cekaju policija, specialci i civilna zastita Slovenije van kasarni. Ali to je vec druga prica.Nije bilo ni prvi put, da BG tera svoje vojnike negde, gde nemaju sanse da prezive. Bas gospodu beogradsku zabole za tudju decu. Plus vecina tih poginulih nisu ni bili Srbi, pa jih zabole jos vise. Ne moras jest ti nista od nikoga, sta se mene tice. I u ITA kad ides, idi preko Finske, jos to je bolji put.

  6. Kako ko će da nas leči? Aleksandar – majstor 1000 zanata – Vučić! Samo da završi spašavanje iz snegom zavejanih putnika, i eto ga među bolesnima da dodirom ruke učini što samo mesija može, da ozdravi bolesne i ubogaljene ovim Zlatnim dobom što nas zadesi.

  7. Ni dosad nas niko lečio nije.Naj običnija poseta lekaru se čeka Ovaj sajt je hakovan.Preporučujem deinstalaciju.nedelju dana,specijalisti meseci,veštački kuk godinama.

  8. Smanjivanje plata lekarima ,,je najveća SRAMOTA , Beda Nemoralne Države Vučića .
    Ne to nije odluka ili predlog Srbije , već diktatora koji bi nam pio i krv na slamku samo da bude Predsednik …Srbije
    Napaćena država Srbija čeka da mu zada poslednji udarac …
    OSTAV…Briši nesreći naroda Srbije..!!

  9. U ovom trenutku ne verujem da je obolelim zdravstvenim radnicima i onima, koji će najmanje dve nedelje strepeti da li su zaraženi, najvažnije da li će im plate biti cele ili umanjene za 35%. Gde su se zdravstveni radnici zarazili je neophodno utvrditi, kako bi se sprovele odgovarajuće mere zaštite(dezinfekcija, samoizolacija…),a ne zbog plate. Zbog rizika, kojem su izloženi na poslu, zdravstveni radnici zaslužuju ne samo adekvatnu novčanu nadoknadu, već i podršku čitavog društva.

    1. Ja samo mogu da zamislim koliko će tu tek biti zloupotreba ako stvarno budu određivali ko se zarazio na radnom mestu a ko ne…

  10. Lečiće nas oni koji dobro poznaju Ustav i ljudska prava, kao i ljubitelji kućnih ljubimaca.

  11. Daće bog da sve ovo prođe što bezbolnije a onda doktori i sestre i medicinska braćo , svi što možete ,bežite odavde u Nemačku ,bilo gde će vas ceniti više nego ovde!
    A nas ostale će lečiti onaj Miroljub Petrovic i ostali napredni vračevi .

    1. Ako već toliko mrziš Srbiju, zašto ti ne odeš u Nemačku? Ili te možda ipak neće, pošto traže sposobne ljude i stručnjake, a ne besposličare, koji ceo dan vise na internetu i iskaljuju svoje frustracije zbog neuspelog života?

      1. Gde je naveo da mrzi Srbiju? zasto odmah to „idi ti u Nemacku“? Da li znate sta je potrebno i koja su zanimanja trazena u Nemackoj? Mozda ne moze da ode jer ovde ima roditelje o kojima mora da brine, decu koju mora da skoluje i slicno. Cemu odmah to „ako si protiv ove vlasti – mrzis Srbiju“? Nije AV Srbija, niti je Srbija pocela da postoji od kada je on dosao na vlast kao sto se trudi da prikaze.
        U istoj toj Nemackoj ce medicinski radnik biti mnogostruko vise cenjen nego ovde i imace platu koja ce, shodno odricanju i trudu koji su ulozili da steknu to znanje, moci da im omoguci pristojan zivot. Ili bar, a to je sigurno, sredstva zastite na radu kojih ovde, ocigledno je – nema.

        1. Da bice cenjen i od drzave a i od NARODA to jest Nemaca .
          A procitajte sta se danas pise… na Tviteru i po portalima u komentarima o medicinskim radnicima .
          Pa koji doktor i za koju platu bi onda ostao u zemlji sa takvim …

      2. Vama mnogima je bas u genu, da bi razseljavali ljude? Zasto bi neko, pa makar mrzeo SRB, morao da ide po tvojem misljenju negde? Mozda ne moze, mozda nece, mozda ko zna. Plus, gde je mrznja u napisanom? Covek je dao realan savet. Ne moraju ni toliko daleko, do D. U SLO primamo medecinske radnike 90%. Plata pola u A ili D, ali su i troskovi mnooogo manji.

        1. Il u Sloveniju , svejedno , samo pod uslovom da ih Slovenac ne pod*ebava tamo =)

          1. @Lug: hahaha, bez brige. Naucis slovenacki i Slovenac si, veoma jednostavno. A volimo i srbski humor, tako da mozete i vi zezat malo, automatski jos ste brze prihvaceni u novom okolisu!

      3. DISZD ja makar visim u slobodno vreme , vi botovi se ne skidate sa interneta i u radno i u slobodno vreme . A još si i plaćen za to mojim novcem.
        Ma kome ja odgovaram…

  12. Ovo je medicinarima tek početak. Posle epidemije , tek će nadrljati. Pitajte borce iz Puionirskog parka. Naravno, osim medicinara koji još ostanu ovde – a čini mi se da će njih biti vrlo malo. Ovako glupog državnog aparata nema u svemiru!!!

  13. Medicinskom osoblju, bez obzira na to da li su u izolaciji ili ne, dati punu platu. To za početak. Dalje, dodatno materijalno obezbediti njih i njihove porodice. Dalje, medicinskom osoblju u izolaciji dati dodatak za pojačanu hranu i lečenje. To su radili i neki pametni gazde u međuratnom periodu. Recimo, Geca Kon. Jer, sutra, bez medicinskog osoblja, društvo neče lečiti političari, koji ni za politiku nisu sposobni, nego medicinsko osoblje, ako je zdravo i na punom brojnom stanju. U krizi se ne štedi na onima koji su glavni faktor u borbi protiv krize. A, sad, najbolnije pitanje. Otkuda pare? Jednostavno, kao što je primnereno teškoj krizi i kao što se mnogo puta iu istoriji radilo. Konfiskacijom, kontribucijom… besmislenog bogatsva koje su opljačkali tajkuni, političari i kler.
    A, kad sve prođe, neka za nauk društvu bude ovo što se dešavalo u poslednjih trideset godina, pa neka, ako je sposobno, uspostavi novi, racionalan sistem.

  14. Pa je li doktorka Kisić treba dati odgovor na umanjenje plata ili ministarstvo za rad ili socijalna pitanja? Zakon kaže ako radnik razloge za bolovanje stekne na radnom mjestu o onda je nadoknada u toku bolovanja 100% plate, a ne 65% kako je u drugim slučajima. Međutim ovo važi samo za slučajeve za koje su izdate doznake o bolovanju. Da li su se razlozi za bolovanje stekli na radnom mjestu utvrđuje doktor na osnovu izjave pacijenta u ovom slučaju drugog doktora. Međutim ako vas neko pošalje kući u karantin, a ne dobijete doznake za bolovanje onda bolovanje zvanično i ne postoji pa se ne može ni umanjivati plata. Prije će biti da zaposleni treba da traži od poslodavca pismeni nalog za ostanak u karantinu jer se u suprotnom ako nema doznake bez ikakvog papira neće pojavljivati na poslu određen broj dana.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.