Ko će decu da nam uči: Niko neće u nastavnike, država nezainteresovana za ovaj problem

Ostavite komentar


  1. Kako država /vlast nezainteresovana,plaćamo je da bude zainteresovana,u suprotnom zna se!Prosveta/obrazovanje,kultura,moral ,to je ono sto društvo vuče napred,ako toga nema i ne znaju da je to važno,treba da se sklone ili da ih sklonimo!

  2. Kupiće diplome na Palama, u Čačku, Vršcu i ostalim poznatim i kredibilnim univerzitetskim gradovima. Ne moraju ni u srednju školu da idu i to ima da se kupi kojekude. Tako da je prosperitet osiguran i ne moramo da brinemo.

  3. Pa bio onomad njegov brat Si,dovešće kineze za učitelje i rešen ptoblem(tako šešelj izgovara)

  4. Roditelji. Oni sve znaju. Izrodis decu i postanes sveznajuc.

  5. Zar nije priča bila da ima previše nastavnika i tehnoloških viškova, zar nije razradjen sistem Dositej? I da prosveta mora da smanji broj zaposlenih? Bolje prvo da vide koliko ima bivsih nastavnika sa licencom koje su oterali iz prosvete jer ih nisu primali na neodredjeno , jer su morali da zbrinu tehnološke viškove.

  6. Radim u skoli za 84.000 din. Imam 17 godina staza i staresinstvo. Klinci danasnji nisu ludi da rade za ovu platu.
    Plus imam stres i pritisak kao da radim u kompaniji na mestu direktora prodaje. I jos ce neko da me prebije na kraju godine ako ne zakljucim zeljenu ocenu.

  7. Cilj i jeste neobrazovan narod.Sa takvima je lako manipulisati.Država koja ne ulaže u školstvo i zdravstvo a mi i nemamo državu nema velikih izgleda za budućnost.

  8. Pa i ne trebaju nam nastavnici.Prvo, ova vlast radi na tome da ukine sopstveni narod.I ono malo školovanih teraju iz zemlje, a i svake godine sve se manje dece radja, tako da tu baš imaju uspeha.A ako baš nekom i zatreba diploma, pa neka kupi, šta je problem.

  9. Ево,нема ни коментара. Никог то не занима. А вапај траје одавно! Систематски уништено све. Е моји пресветари! Ваш отпор је никакав,као и студентски!

  10. Malo mi je cudno da se kaze uskoro nema nastavnika, ili doktora, a na evidenciji nezaposlenih postoje doktori i nastavnici? Gde su javni konkursi za prijem ljudi, da se vide ti konkursi, da mediji isprate proces prijema kandidata. Mlad covek nikad u zivotu nije video javan konkurs za prijem ljudi u javnu sluzbu

  11. Ovu vlast ne interesuje NISTA osima PARA! Za koju godinu, kada procene da su se dovoljno nakrali, ili da vise ne mogu da lazu, spakovace se i otici. Za sobom ce ostaviti pustos. Meni ni malo nije zao onih koje ce ostaviti na cedilu, zasluzili su. Zao mi je nas koji ne mozemo da odemo, a umiremo zbog neadekvatnog lecenja, imamo problem oko odgajanja i obrazovanja svoje dece i unuka, davimo se u fekalijma i smogu i nikako da razuverimo one kojima je ovde „dobro“.

  12. Zašto da uče? Sve će roditelji i stranka da im srede… A nastavnik da ga ponižavaju i tuku za 60000 mesečno, i sad kao pišemo o problemu?! Dupliranje plata, status zaštićenog lica, vraćanje ugleda u celini i eto ti rešenja problema… Ali Instagram život je važniji

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.