Ko će ministarki Dariji Kisić da kaže da porodiljsko ne traje 15 meseci?

Ostavite komentar


  1. Koje to ministarstvo „briga o porodici“ a ona rasturila svoju porodicu daje moralni primer rasturene porodice u Srbiji.

  2. Majke u Srbiji bi trebalo da dobiju solidnu platu, barem do dvanaeste godine deteta, tako da ne moraju da rade. Cinjenica je da nemamo dovoljno vrtica, a babe i dede, treba da imaju i svoj zivot.

  3. Problem je sto majke ne smeju na odsustvo i sto to pravo postoji samo na papiru

  4. Znam da nije tema al jednostavno moram da kažem znam da ne smem da objavim al ovo je jače od mene. Juce sam saznao za ženu koja ima 15 (petnaestoro)deteta ja sam pod tim utiskom i samo o tome razmišljam.Bez dečijeg dodatka!!!Hvala bogu dragom dobro su situirani tako da to nije problem ali toj ženi treba dati najviši orden ove zemlje.

  5. Nista novo, ni ministarka pravde „Maja robija“ ne zna da ne postoji smrtna kazna.

  6. Da li bi neko znao da kaže ko su sve ministri i čega, i šta ih je za to mesto preporučilo. Da ne pričamo o državnim sekretarima, predsednicima opština i predstavnicima vlasti na tom nivou. Potpuno neobrazovani, nestručni i nekompetentni ljudi od mesne zajednice do vrha. Štetu koju oni nanose nećemo moći nadoknaditi desetinama godina.

  7. Prvo da nauči padeže, onda i Zakon o porodiljskom. Ali Bosanka jer to, pa će ići malo teže….

  8. Neka kaže ministarka kad je povećana zadnji put tuđa nega i pomoć.Nešto što je neophodno teškim bolesnicima i njihovim porodicama,znate li kakav je život invalida 100% po bilo kom osnovu invaliditeta,a kako je onima koji brinu o njima,i šta sve treba.

  9. Veoma hrabar komentar autora s tim što je totalno neobavešten ili zlonameran, elem istina je da porodiljsko bolovanje traje tri meseca a nakon ta tri sledi bolovanje radi nege deteta koje traje još 12 meseci samim tim majke prvog i drugog deteta već imaju ukupno 15 meseci bolovanja.
    I šta ćemo sad?
    Idite na zapad pa proverite koliko traje porodiljsko kod njih.

  10. Ko ce da radi za te vecito trudne gospodje dok se one razvlace po odsustvima, odmorima i bolovanjima i za to vreme putuju i slikaju po Instagramu? I gde su ocevi te dece? Cuvaju li i oni katkad decu ili ih vidjaju samo jednom u semestru?

  11. A super vam je bilo kad je Djindjic sveo porodiljsko na samo 2 meseca. To ste zaboravili, a? Pa prvo se potsetite sta su žuti sve uradili i ukinuli, pa onda nekog kritikuje.

  12. Rekla je vrlo precizno. Prvo sa 12 – 15, drugo sa 15 – 18 mes. Ili niste razumeli ili zlonamerno tumačite.

  13. Koji poslodavac ce zaposliti mladu zenu koja ce isplanirati da rodi tri deteta i da dobije najmanje 7 god bolovanja

  14. Pa Darija Kisić zaista nema pojma sa materijom ministarstva na čije čelo ju je Vučić postavio. Najvažnije za nju je da je gospodja ministarka. Tuga na šta je Srbija spala!

  15. Pa ne uklanja se most zato što nije funkcionalan, već zato što smeta buka ,,gospodi“ u Beograd na vodi. Imam 75 godina i rođena sam u Beogradu i za mene je most znamenitost Beograda. I treba otvoreno reći da buka tramvaja smeta ,,gospodi“.Oni bi hteli da se vrate u detinjstvo,da čuju poj ptica a ne buku tramvaja. Ali na žalost ptice odletele u čistije krajeve.Čak je i đživđžana sve manje.

  16. A zašto bi joj iko rekao ovo?! Naravno da od produžavanja porodiljskog odsustva nema ništa, ali su umiveni radilali zauzeli niski start za izbore u toku 2023, o kojima je Šef govorio na Prvoj u poslednjem ukazanju, samo još da procene koliko još da slažu i obećaju, i da uklope kada im je po istraživanjima da izguraju izbore. Mogla je d obeća 36 meseci porodiljskog odsustva i svakog meseca 1000 evra majkama.

  17. Vera,kad vec zelite da komentarišete,proverite prvo te vase tvrdnje.Tolike laži izreceneo pok.Djindjiću,uglavnom plasiraju najv

  18. Neko lepo reče da će se žene još teže zapošljavati , a o ministarki i njenoj partiji bolje ne govoriti.

  19. Hteo sam da prokomentarisem ali kada sam procitao sve komentare odustao sam, sve receno ali dzabe!

  20. Budući mladi roditelji biće zadovoljni ovim promenama na bolje!
    Ima puno nesuvislih komentara koji nemaju veze sa temom.

  21. Nažalost veliki broj majki ne može da koristi to porodiljsko odsustvo jer čim zatrudne dobiju otkaz u privatnim firmama. Porodiljsko i bolovanje zbog bolesnog deteta moguće samo u državnim firmama, pa će i produženje porodiljskog praktično važiti samo za njih.

  22. a nepravda je delimično ispravljena tek 2021. godine, kada je Vlada usvojila izmene zakona po kome porodilje ne mogu primati naknadu manju od minimalca- ovo se odnosi samo na prava tri meseca porodiljskog odsustva.

  23. @Erdogan
    Porodiljsko odsustvo traje ukupno 12 meseci (3+9) i otvara se mesec dana pre termina porodjaja.

  24. A blizanci? U Republici Srpskoj za blizance je 18 meseci, a kodnas samo 12. Država dobila dva stanovnika jednim porođajem, i još zaradila godinu dana na drugom detetu.

  25. Ko ce da zatrazi sta znaci njena izjava“ STRMOGLAV RAST“?
    Tragedija je, sto mrtve iz njenog drugog talasa , zaboravise njihovi najrodjeniji.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.