Mesna zajednica Drmno za utrošenu električnu energiju, kako kaže član Saveta iste, Dejan Grujić, požarevačkoj “Elektromoravi” duguje se preko sedam miliona dinara i da taj problem nezna kako će se rešiti, jer mnogi subjekti su neovlašćeno koristili električnu energiju, među kojima su kafić i kablovski operater “Alteko” iz Petrovca na Mlavi, koji koriste objekte u vlasništvu Mesne zajednice, a koji su se bili priključili na elektro mrežu Doma kulture.


U policiji su potvrdili da je podnešena krivična prijava protiv bivšeg vlasnika kafića zbog neovlašćene potrošnje u iznosu preko 500. 000 dinara i da je sudski postupak u toku. U međuvremenu kafić je izdat drugom zakupcu, ali on ne može da koristi električnu energiju dok je postupak u toku, pa je primoran da koristi agregat u obavljanju delatnosti. U međuvremenu “Elektromorava” isključila je sa napajanja i Dom kulture, jer su utvrdili da je neovlašćeno potrošena el. energija u iznosu oko 400. 000 dinara. Iako su neki viđeniji ljudi iz Drmna telofonom zvali Elektromoravu preteći im da, ako, ne pruključe njihov Dom kulture na elektro mrežu, da će se celo selo skupiti doći ispred upravne zgrade da protestvuju. Njima je poručeno da dok ne izmire dug, od priključenja nema ništa.Zbog toga vlasnici “Alteka”, kako bi mogli da nastave rad, angažovali su agregate, koji su smestili na tavanu Doma kulture.

Dejan Grujić smatra da takav način rada Alteka ugrožava bezbednost, jer je moguće da agregati izazovu požar, pogotovu što su smešteni na tavan, koji je napravljen od trske.

-Ovo nema nigde. Prvo kradu struju a sada hoće da nas zapale. Zbog toga sam prijavio slučaj Sektoru za vanredne situacije da dođu i utvrde faktičko stanje, kako bi predupredili nesreću-kaže Grujić dok čeka ekipu iz Sektora. Jedan meštanin Drmna vidno nezadovoljan poručuje Grujiću da upropašćava selo i da zbog njega, ako se isključe agregati, neće moći da gledaju predstojeće Svetsko prvenstvo u fudbalu, našta mu je ovaj odgovorio: -Dosta su krali. Više ne može. Mora svako da odgovora za svoje postupke. Gde su pare koje smo svi skupili, negde oko četri miliona dinara. Bile su protivpravno smeštene u sef Šefa kancelarije, a ne na račun. Negde oko 800.000 dinara potrošene su za struju, a ostalo netragom je nestalo-pita se Grujić optužujući neke bivše rukovodice iz Mesne zajednice.

U međuvremenu došla je ekipa Sektora za vanredne situacije, na čelu sa nečelnikom, Goranom Đorđevićem, koja je sa predsednikom Stojadinović Slavoljubom Regrutom otišli u Dom kulture da vide šta se dešava po prijavu. Nakon toga sačinili su zapisnik u kojem su zabeleženi bezbedonosni nedostaci, koji su predali predsedniku naloživši mu da se što pre otklone.

Predsednik Stojadinović rekao je da je zadovoljan što se neki članovi Saveta MZ posebno brinu o bezbednosti u selu i da je to za svaku pohvalu. On je dodao da za rad agregata koji je koristio “Alteko” više nema potrebe jer će se Dom kulture u toku dana priključiti na mrežu, pošto je dug za utrošenu el. energiju izmiren.

-Onaj enormni dug od sedam miliona dinara je postojao iz ranijih perioda, koji nastao za napajanja podstanica, a sve na račun MZ. On je nama pripisan i naduvan zato što nam je pripisivano da smo ulazili u crvenu zonu, pa su nam naduvavali kamate na kamare i još mnogo toga. Ipak revizijom je utvrđeno da je realna potrošnja bila oko 500. 000 dinara, a od tog duga Doma kulture je 371. 000, koji smo u potpunosti izmirili. Od danas Alteko dobija svoje brojilo i razgraničiće se od brojila Doma kulture. Meštani sada mogu da budu mirni u praćenju Svetskog prvenstva u fudbalu, jer više neće morati da strahuju da li će operater da radi ili neće-poručijo predsednik Mesne zajednice Drmno, Slavoljub Stojadinović Regrut.

Nove krivične prijave

Dejan Grujić kaže da je dobro što su agregati utihnuli I što je Dom ponovo dobio električnu energiju, ali poručuje da je način plaćanja duga nezakonit I da će zbog toga podneti protiv odgovornih krivičnu prijavu.-Pitam se kako je moguće da Mesna zajednica plati dug kada je blokirana za više milionska dugovanje. To nije urađeno sa računa Mesne zajednice, već je neko platio svojim parama iz ko zna, kojih I kakvih razloga. U našoj Mesnoj zajednici mešetarenja i nezakonosti se nastavljaju i zbog toga će neko debelo da odgovara-kategoričan je Dejan Grujić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari