Ko je bila Milunka Savić, srpska Jovanka Orleanka i najvoljenija ratnica, koja je dobila spomenik u Beogradu?

Ostavite komentar


  1. Srbska heroina takve se rađaju jedna na sto godina ,a meni naše licemjerje ide na živce .Umrla u siromaštvo i imala penjziju daleko premalu za normalan život .Da napravite stotine spomenika njeno hrabrost i domoljublje ne možete poplatiti i država svoje nedelo ne može oprati .

  2. Pišite i o tome kako je živela od plate spremačice, zar nije zaslužila nacionalnu penziju..!? Tek kad je umrla pisalo se o njoj

  3. Bila posle spremačica u Hipotekarnoj banci, i to je sve što treba da znate o tome u kakvoj smo državi živeli, i živimo i živećemo. Najhrabriji, najbolji uvek su bili ismevani, nije tako džabe nastala parola „ginuli su najbolji, a vladaju najgori“. Što ne izvestite o Momčilu Gavriću, njega hapsila i stara i „nova „vlast, kažem pod navodnicima nova, jer to sve stari preletači,. Sram te bilo državo Srbijo, ova zemlja prosto mrzi svoje građane.

Ostavite komentar


Društvo

Da li je Aleksandar Vučić bio najbolji student Pravnog fakulteta? 10

Da li je Aleksandar Vučić bio najbolji student Pravnog fakulteta?

FakeNews tragač analizirao je veliki broj arhivskih dokumenata kako bi sačinio listu najboljih studenata Pravnog fakulteta u Beogradu, s posebnim fokusom na generaciju s kojom je studije započeo predsednik Vučić (1988/9). Onima koji žele brz zaključak, bez mnogo digresija, ishod bi se mogli sažeti u dva pitanja i odgovora: Da li je Aleksandar Vučić bio odličan, natprosečan student? Bez sumnje – jeste. A da li je Aleksandar Vučić bio najbolji student prava? Bez sumnje – nije. Ni u svojoj generaciji, a kamoli u istoriji Pravnog fakulteta.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.