Gradsko veće u senci, koje čine predstavnici „Zajedno za Šumadiju“ i Demokratske stranke, te pojedine nevladine organizacije, saopštilo je povodom promene zakupca glavne autobuske u Kragujevcu da je na vreme signaliziralo i upozoravalo na moguće probleme zbog proletošnjeg skandaloznog izdavanja te stanice u u zakup. Gradsko veće u senci je podsetilo i da je početkom avgusta tražilo da se izdavanje u zakup stanice sprovede putem licitacije i odabere ponuđač koji bi dao najveću cenu zakupa, te da je nadležnima postavljeno više pitanja na koja odgovora i dalje nema.

Alternativno GV otuda ponovo pita nadležne po čijem je nalogu  autobuska stanica izdata preduzeću „Bamiron “ iz Beograda po skoro 20 puta nižoj ceni od tržišne, ko je pronašao i preporučio ovo preduzeće za zakup autobuske stanice i gde je novac iz enormne zarade od poslovanja autobuske stanice.

– Blokadu Kragujevca za vreme štrajka radnika ''Autosaobraćaja'', koju je organizovala SNS, i ogromnu štetu koju je pretrpela privreda i komunalna infrastruktura grada više niko i ne pominje. Autobuska stanica opet ne radi, novi zakupac ''Janjušević prevoz'' još nije preuzeo objekat, a na zgradi stanice se pojavljuju skaradni natpisi. Kragujevac postaje predmet podsmeha i sprdnje. To je, nažalost, današnja slika grada, zaboravljenog od centralne vlasti i pod prinudnom lokalnom upravom SNS-a – navodi se u saopštenju Gradskog veća u senci.

Podsetimo, neposredno pre uvođenja stečaja u preduzeće Autosaobraćaj, u čijem sastavu posluje i gradska autobuska stanica, ona je izdata u zakup beogradskoj firmi „Bamiron“, uz saglasnost Agencije za privatizaciju. Nakon uvođenja stečaja, Agencija za privatizaciju, sada u svojstvu stečajnog upravnika, ugovor stavlja van snage i po javnom pozivu zakupac postaje  „Auto-prevoz Janjušević“ iz Priboja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari