(VIDEO) Čovek koji Vučićeviću nije dao da uđe na konferenciju za novinare: Ko je Miloš Garić, novi državni sekretar Ministarstva informisanja? 1Foto: Screenshot N1

Miloš Garić, dosadašnji glavni i odgovorni urednik portala „Kosovo onlajn“, imenovan je danas za državnog sekretara Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

Vlada Srbije imenovala je Miloša Garića na tu funkciju na predlog resornog ministra Dejana Ristića, a prema najavama iz saopštenja on će biti zadužen za oblast javnog informisanja.

„Poseduje dragoceno dugogodišnje iskustvo rada u medijima, kao i u saradnji sa međunarodnim organizacijama. Kao dugogodišnji novinar i urednik napisao je više od 1.000 autorskih tekstova i političkih kolumni“, obrazloženo je u saopštenju.

Ime Miloša Garića našlo se u medijima ne samo zbog njegovog novinarskog rada, već i u kontekstu političke borbe opozicije sa ljudima bliskim vladajućoj stranci.

U toku predsedničke trke 2017. godine, Garić je javno pružio podršku stranci Vuka Jeremića, a kampanju je obeležilo i to što se nije radilo samo o izboru budućeg šefa države, već su se i novinari našli na svojevrsnoj izbornoj listi.

Na konferenciji za novinare Nataše Jeremić, supruge predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, u martu 2017. godine izveštačima nekoliko redakcija nije bilo omogućeno prisustvo, odnosno njihove akreditacije nisu prihvaćene.

Među predstavnicima medija kojima nije bio dozvoljen ulaz našao se i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

On je tada tvrdio da imam snimak i svedoke da su ga upravo Miloš Garić i Branko Miljuš, tadašnji članovi izbornog štaba, izgurali fizički iz prostorije.

„Ovo je skandal nad skandalima. Garić i Miljuš prave spisak podobnih i nepodobnih novinara. Da je Aleksandar Vučić ovako nešto pokušao zamislite kakav bi skandal bio“, rekao je Vučićević tom prilikom.

Sama Nataša Jeremić izjavila je, gostujući na televiziji N1, da novinari koji su fizički sprečeni da prisustvuju njenoj konferenciji za medije zapravo „nisu novinari nego glasnogovornici SNS-a”.

Ko je Miloš Garić?

Rođen je u Boru 1973. godine, u Beogradu je završio osnovnu školu, Zemunsku gimnaziju, kao i Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu.

Prve novinarske korake napravio je 1998. godine u „Večernjim novostima“, a potom je bio urednik u redakcijama dnevnih listova „Nacional“, „Kurir“ i „Press“.

(VIDEO) Čovek koji Vučićeviću nije dao da uđe na konferenciju za novinare: Ko je Miloš Garić, novi državni sekretar Ministarstva informisanja? 2
Foto: Printscreen/Youtube/
Novosti

Tokom svoje bogate novinarske karijere radio je i kao zamenik glavnog urednika nedeljnika „Ekspres“, ali i kao urednik na „TV Most“ iz Zvečana.

Uradio je brojne zapažene intervjue sa najznačajnijim ličnostima iz javnog života Srbije i regiona, a napisao je i više stotina autorskih tekstova i političkih kolumni.

Deo radne karijere proveo je i na poslovima u marketingu kao kopirajter, i u advertajzingu.

Od 2019. godine radio je kao glavni urednik internet portala „Kosovo onlajn“, koji se za kratko vreme izdvojio kao najznačajniji medij na srpskom jeziku posvećen događajima na Kosovu i Metohiji.

Često se pojavljuje u medijima kao analitičar političkih događaja u regionu, sa posebnim poznavanjem prilika na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari