Ko je nadležan za naplatu ulaznica u crkvu na Oplencu?

U crkvu uz račun, ali bez PDV-a

Ostavite komentar


  1. Karte su vezane. Ako hoćete da vidite crkvu, morate i dve spavaće sobe nekog od karađorđevića dole u selu, što u zbiru znači kupovinu 3 karte po glavi.

  2. Ovaj Objekat je u neku ruku i muzej. A koji muzej u svetu ne naplacuje ulaz? Ako g.Misic nema gotovinu za ulaznicu, ne mora ni da ide tamo. A ako ima novca za benzin do tamo, moze i ulaznicu da plati.A sta taj gospodin misli, ko ce da brise pod posle njegovih prljavih cipela.

    1. Evo Dragane da ti odgovorim. The British Museum, i National History Museum NE NAPLACUJU ulazak u muzej.

      1. Ja sam nekada bez ikakve guzve setao po vatikanskoj katedralnoj crkvi Sv, Petra, gledao u tavanicu Sikstinske Kapele i to se nista nije placalo. Placao se ulaz u riznicu crkve i vatikanske muzeje sa predmetima koje su dovlacili i pljackali od starog Rima do nedavno. Danas se placa sve zivo, a redovi su uzasno dugi. Podigla se gvozdena zavesa, Kina i druge azijske zemlje i nisu ludi da to ne iskoriste. Srbin voli mufte, a bratu bi naplatio koru hleba.

      1. Crkva na Oplencu je mauzolej, zasto je mauzolej mozete se info.na netu. Cena je mozda visoka i za decu, ali bar obuhvata posetu cele zaduzbine,neshvatljivo je da se iscudjavate zbog naplate ulaze, ne znam na koje turisticko mesto je dozvoljen slobodan ulaz ?

  3. Svuda po Evropi se naplaćuju ulaznice za religijske objekte koje turisti obilaze u značajnom broju.

    1. Ali ne i deci! Luvr recimo ne naplacuje ulaznice deci do 18 godina.

  4. Lazu bre bio sam prosle god. Da je za kompleks 400 din ok ko zeli neka razgleda ali neka gospodja stoji ispred crkve i trazi karte za ulaz to je sramota…

    1. Pa jeste bruka i sramota! Ej 400 din. I racun bez pdv. Eto to je SPC i ostala bulumenta. Ma necu vam dati te pare, jer ste pokvareni. Niti se zna gde taj novac zavrsava niti ko ga i na sta trosi. Ispade da je jeftinija ulaznica za ZOO Vrt gde ne zalim da dam .

      1. Raspitajte se jos. SPC ne naplacuje ulaz, nego Zavod koji je „prisvojio“ to pravo. Da ste nekad videli Studenicu, Zicu, Manasiju znali bi da Srpska crkva ne naplacuje karte za ulaz, vec je svagda besplatan. Ali, bitno je pljuvati uvek na svakom mestu, zar ne? Kao neka misija? Pozdrav.

  5. Isto neprujatno iskustvo.Pre dve godune ,leto,dve gospodje naslonjene na ulaz, u neobaveznom caskanju bez uzvradjenog dobar dan ali sa preciznim upustvom kako se moze udji u muzej a ne u crkvu jer status Openca vec odavno je muzej.Ako se odlucite da kupute ulaznucu onda cekate da se oranizuje odredjen broj posetilaca i kustosa naravno!!;U crkvu sam usla u poklonila nasum precima i svecima zajedno sa suprugom kome je ovo bila prva poseta,tuzno!!!!!

  6. Svaki ulazak u muzej se naplaćuje,pa mislim i da je to ovde slučaj.O visini cene ulaznice i PDVu može da se razgovara.Ako i drugi muzeji imaju isti sistem naplate onda je sve u redu?

  7. Radim 30 godina kao turisticki vodic i ne mogu da nacudim da je nekome neshvatljivo da se naplacuje ulaz u jedan muzej. Preko sto hiljada stranaca, djaka i individualnih posetilaca dolazi na Oplenac i sada se nasao nekakav puritanac da se cudi! A onda se o tome debatuje kao da su juce poceli da naplacuju! Da obavestim one koji to ne znaju – turistickim grupama SPC naplacuje odskora posetu manastirima Zica, Krusedol, Sopocani, kao i Sabornu crkvu. Idite u Veneciju pa udjite bez ulaznice u Sveti Marko…

  8. Nije tacno da se ulaz u crkvu ne naplacuje,jesenas smo pokusali da uđemo,ali dalje od predvorja nas nisu pustili,uz obrazlozenje da ulaz moraju svi da plate. Besno sam izasao sa suprugom kojoj je ovo bio prvi put da je posetila Oplenac. Sramota!

  9. Crkva na Oplencu je mauzolej, a ne muzej…Bio sam ocevidac kada je pun autobus gradjana odbio da udje u crkvu (koja je ujedno i parohijska crkva), jer im je trazeno da plate ulaz..A u parohijskoj crkvi je obicaj da se celiva prestona ikona, nakon cega se ista novcano dariva, zato Eparhija sumadijska nije u pravu kada kaze da to nije njihova nadleznost…Ova praksa se odavno negativno komentarise medju gradjanima Srbije…

  10. Isao sam pre pet godina na Oplenac sa decom i na ulazu o CRKVU nusi mi dozvolili da udjem .Zamolio sam ih da puste decu . Nisam imao novac za sve nas . Deca idu na veronauku pa da posete samo crkvu ako je to moguce .Odgovor osobe na ulazu me je prosto receno iznenadio .Doziveo sam najvecu neprijatnost .Pokusao sam da se informisem na razna mesta i svuda je bio odgovor bez odgovora .Ubedjivali su me da to nije tacno .Moje misljenje je da za cetvoroclanu porodicu treba da bude malo jeftinije

    1. Ako je tako kao što kaže gosp. Radojević, onda je to znak da je i naša Crkva postala član SNS, što je tragično za normalne ljude. Laku noć Srbijo.

  11. 2021. godine, ova ulaznica u crkvu sv. Đorđa je još skuplja i iznosi 500 dinara za odrasle i 400 dinara za decu. Nečuveno je da se igde naplaćuje ulaz u crkvu! Uz dužno poštovanje prema kraljevskoj porodici

  12. Посјетио сам Опленац са групом од 50 поклоника, жеља нам је била да посјетимо Храм, ал су нам рекли да се улаз плаћа. Ако нису у стању да одржавају комплекс, онда то треба да предају Цркви и да се ту служи служба редовно и Црква ће одржавати храм.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.