Ko je "Organizator" na čelu Belivukovog klana, o kojem govori vlasnik hotela u Balkanskoj? 1Foto: K. Bondžulić

Državljanin Slovenije Miloš Plantarič, suvlasnik hotela „Life Design“, prilikom obraćanja javnosti naveo je poimence učesnike i saučesnike za koje tvrdi da su izvršili krivična dela, ali osobu za koju smatra da stoji iza svega toga naziva „Organizator“.

Nakon što je, prema Plantaričevim navodima njegov partner, suvlasnik hotela bespravno preko APR-a preneo hotel „Life Design“ u Balkanskoj 18 na drugu firmu, a potom treću pa dalje do firme u Londonu, advokat mu je posavetovao da sa svojim obezbeđenjem, na miran način povrati hotel.

„Preko preporuke uglednog poslovnog prijatelja dođem do čoveka, koga ću dalje zvati ‘Organizator’, koji mi obeća da će mi sa svojim obezbeđenjem uz nadoknadu od 12.000 evra na miran način povratiti državinu hotela, ali da treba da se obezbedi čuvanje hotela nakon povratka državine, te predloži firmu TNT Protect, sa kojom sam potpisao Ugovor o obezbeđenju po tržišnoj ceni“, objanio je on.

Kako tvrdi, „Organizator“ je organizovao povratak državine, a u hotelu se pojavilo „mnogo ogromnih, strašnih ljudi„, od kojih je glavnu reč vodio Marko Miljković.

„Ispostavilo se da su on i njegov drug Velja iza firme TNT Protect, što do tada nisam znao. Rekao je da on i Velja obezbeđenje ne rade po tržišnim uslovima, kako smo se dogovorili, već da rade za deo vlasništva hotela, da to rade po gradu, da iza njih stoji policija i politika, te da će oni držati ključeve, video nadzor, a ja da se bavim ugostiteljstvom i plaćam im za to koliko se dogovorimo“, rekao je Plantarič i dodao da mu je Marko Miljković dao rok od 24 sata da se izjasni pristaje li na uslove, napominjući ‘da bi mu bolje bilo da se složi sa tim’.

Plantarič objašnjava da se obratio Ambasadi Slovenije i tražio sastanak sa policijom, nakon što je doneo odluku da ne pristane na Miljkovićeve uslove, plašeći se za sopstvenu bezbednost.

„Nakon razgovora sa načelnikom, pozvao me je ‘Organizator’ koji je očito znao gde se nalazim jer je provokativno pitao ‘gde sam’, i uputio pretnje, koje je preko spikerfona čula i inspektorka. Moj advokat je tražio 24 časovnu policijsku zaštitu, ali je policija odbila“, kazao je Plantarič i dodao da su posle toga usledile razne pretnje, te da je zbog straha bio prinuđen da često boravi van Beograda.

On tvrdi da je predato više od 10 krivičnih prijava i dopuna istih po pitanju iznude i krađa, a da nadležno tužilaštvo nije uradilo ništa po tom pitanju.

„Pored toga su nadležni sudovi u postupcima protiv firme koja je upala u hotel presuđivali u korist te firme, a avgusta prošle godine je postalo pravosnažno rešenje da se državina hotela, uključujući pokretne stvari firme u kojoj sam direktor, preda toj firmi, čija je vlasnica firma iz Londona, a na čijem je čelu Slovenka, više puta pravosnažno osuđena zbog privrednog kriminala“, zaključio je Plantarič ukazujući da bi se izvršenjem te presude legalizovala krađa koja je izvršena nad njegovom polovinom hotela, kao i nastavak krađe preostalih pokretnih stvari ‘ali se čeka na period posle izbora’.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari