Ko je privatnoj firmi dao podatke đaka

Ministarstvo prosvete tvrdi da nema veze sa kompanijom Tesla software d.o.o, koja reklamira svoje usluge u es-dnevniku

Ostavite komentar


  1. Da se kladimo da ministar neće da padne i da niko neće da odgovara? A kad je novac u pitanju u sred pandemije moram da nosim keš u školu za knjige. Preko računa se teže uzima provizija!

    1. Zaboravio sam da kažem da nastava može, a i učenički dinar i osiguranje ne može online. Trenutno je jako isplativo biti direktor osnovne škole. Samo od provizija,dinar da ne ukrade na 5 odeljenja po razredu nije ispod 10000 evra godišnje.

  2. Dobro, i šta sada? Ukinuli pristup i sve je OK? A podaci preneti, to nikom ništa??? Šta Poverenik kaže na ovo?

  3. Molim Vas, šta da rade roditelji koji su pristali na te uslove mislivši da je ministarstvo unapredilo sajt?

    1. Ja sam pristupila i sve informacije su bile kao i na e-dnevniku! Od kako sam pristupila, telefon je počeo da mi baguje i da izlazi informacija da se google play usluge stalno zaustavljaju! A preko Tesle je bio i probni test male mature online!

      1. I ja sam, zato me i zanima. Sada kad se pristupi tom drugom sajtu i ukuca korisničko ime i lozinka nema podataka o korisniku a ednevik je vraćen na staro

  4. Ovo je definitivno vise od skandala i vise od krsenja zakona o zastititi licnih podataka. Narocito ako se uzme u obzir da osnivaci firme Tesla Software doo koja je radila elektronski dnevnik nisu bez dozvole vlasnika podataka imali pravo da podatke ucine dostupnim za druge namene niti su imali pravo da licne parametre za logovanje ucine dostupne na drugim mestima. Ono sto jos vise zabrinjava je da su osnivaci firme nisu drzavljani R. Srbije kao i da je jedan od njiih bio na skolovanju u inostranstvu gde i pojedini ljudi iz Kabineta Vlade RS, onda se osnovano moze sumnjati i na korupciju, sukob interesa pa cak i narusavanje bezbednosti Republike Srbije odavanjem licnih podataka njenih gradjana.

  5. I ja sam se ulogovala, danas sa istim podacima ne može, a sve preneto. Oslonila se na to da ne bi imali te podatke iz dnevnika bez Ministarstva prosvete! Kako nije u njihovoj nadležnosti?!!! Krivično delo nadležnog organa? Aman, sklonite budale više sa svih vodećih mesta

  6. Sve navedeno iz teksta tacno u potpunosti. Ukoliko ovo zazivi i pocne da se naplacuje taj porodicni paket od minimun 300 din, ukoliko ga uzme SAMO polovina roditelja djaka od prvog razreda do cetvrtog razreda srednje skole, dolazi se do cifre od 1.000.000 eura mesecno, koju ce prisvojiti privatnik (i ko zna ko jos). Pitanje za ministra- Zasto ove podatke ne vodi Ministarstvo vec privatno preduzece koje je osnovano pre 6 meseci.

  7. Zakon o zastiti podataka licnosti? U el. dnevniku su licnipodaci dece i roditelja. Sta je ovo???

  8. Kao roditelj dvoje dece ciji se svi podaci nalaze u e dnevniku a koji su ocigleeno dostupni toj garaza firmi i za druge svrhe mislim da bi svi mi roditelji na ovu aferu trebali da reagujemo povlačenjem saglasnosti datoj ranije ministarstvu i zahtevom da se podaci naše dece iz baze ednevnika trajno obrišu. Kada bi se ovo uradilo za stotine hiljada dece verujem da bi Ministar morao nešto da preduzme npr da raskine ugovor sa tom nazovi firmom.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.