Ko je skrivao smrt Vladimira Cvijana?

Više tužilaštvo saopštilo sinoć da se bivši generalni sekretar Predsedništva utopio u Dunavu

Ostavite komentar


  1. Ali zašto je tužilaštvo ćutalo ?
    Zašto nije javnost obaveštena o tome, nije Cvijan bio bilo ko. Bio je narodni poslanik, savetnik Tadića …

    1. Cvijan je svojevremeno za Danas objasnio „da u London ide da sa ozbiljnim ljudima porazgovara o političkoj situaciji u Srbiji, koja, kako je dodao, mnogo podseća na 90-e“.
      To je već bilo na vrhuncu sukoba sa Aleksandrom Vučićem i članovima užeg rukovodstva SNS, kada je Cvijan najavio kandidaturu za predsednika SNS, dok je protivnička struja tvrdila da iza njega stoji tajkunski lobi.
      Naprednjaci podsećaju i na sednicu Predsedništva SNS kada umalo nije došlo do fizičkog obračuna između Cvijana i Aleksandra Vučića.
      O tome su svojevremeno za Danas svedočili i tadašnji potpredsednik SNS Bratislav Gašić i Vladimir Cvijan. Ali, dok su u SNS te 2013. tvrdili da je Cvijan psovao majku Aleksandru Vučiću i vređao ostale prisutne, on je optužio lidera SNS da je nasrnuo na njega, zbog čega je i podneo krivičnu prijavu protiv Vučića…

  2. Kakva je to tajna ako Srđan Milivojević tvrdi da već dve godine zna za Cvijanovu smrt?

    1. Kad neko postavi tako glupo pitanje…, jer glupa pitanja postoje sve je jasno. Ti si plaćen ovo da radiš? A ulica nas čeka za obračun!

      Ovde se ceo 1 dan pokušva da se sazna da li se utopio čovek koji je bio narodni poslanik. 3 godine se ćutalo o tome.

      Istaživački novinari nisu stizali, a neko se baš potrudio da do informacija ne može da se dodje.

      I sad kad je neko u opoziciji i krene sa pričom da je čovek mrtav, a istpostavi se da je živ….Kavko bi to drvlje i kamenje od vlasti ka tom čoveku!

      I još šta imamo da je neko platio ili dezinformisao Tabloid koji je objavio priču iz 2019 : Da je Cvijan negde u Americi, da saradjuje sa njihovom policijom. I da je živ i zdrav ka svedok.“

      A sad mrtva usta ne govore!

      Horor i užas!

      Mi od 16 marta 2021 više nemamo državu!

    2. DKad neko postavi tako glupo pitanje…, jer glupa pitanja ne postoje sve je jasno.

      Ovde se ceo 1 dan pokušva da se sazna da li se utopio čovek koji je bio narodni poslanik. 3 godine se ćutalo o tome.

      Istaživački novinari nisu stizali, a neko se baš potrudio da do informacija ne može da se dodje.

      I sad kad je neko u opoziciji i krene sa pričom da je čovek mrtav, a istpostavi se da je živ….Kavko bi to drvlje i kamenje od vlasti ka tom čoveku!

      I još šta imamo da je neko platio ili dezinformisao Tabloid koji je objavio priču iz 2019 : Da je Cvijan negde u Americi, da saradjuje sa njihovom policijom. I da je živ i zdrav ka svedok.“

      A sad mrtva usta ne govore!

      Horor i užas!

      Mi više nemamo državu!

  3. Baš me interesuje šta se desilo sa stotinama hiljada „preletača“ koji su isto kao Cvijan „preletali“ iz jedne u drugu stranku da bi profitirali od početka „drpoktatije“ 1990.
    Čudi me zašto „slobodni istraživački novinari“ ne optuže Veiše javno tužilaštvo zbog toga što ne objavljuju javno imena lica 20-30 mesečno čije du obdukcije izvšene ali to ne interesuje „slobodno istraživačko novinarstvo“ a kamoli „Tablod“ zlu majku svih tabloida u Sebiji. Tragikomično je da se „istraživačko demokratsko novinarstvo“ sada oslanja ne tekstove jednog od tabloida dok kritijuje sve ostale tabloide.

    1. Ne oslanjaju se ni na kakve tekstove već na činjenicu da su skoro pa krili smrt bitnog čoveka godinama.

  4. Na 1164 km desne obale Dunava… gde je to zapravo, odnosno, u blizini kojeg mesta? Osim toga, kako sam shvatio, imenovani je samo šest godina posle diplomiranja dobio je visoki položaj u vladajućim strukturama, da bi kroz dalje tri godine postao Tadićev savetnik i generalni sekretar predsedništva. Pa na kojem je to polju u toku prvih šest godina posle diplome pokazao rezultate koji bi opravdali takve položaje?

    1. Za S. Bozica, okrenite se unazad pa proanalizirajte, radni staz i radno iskustvo poslednje tri ministarke pravde, sve su imale manje staza kada su postale ministarke neg gosp. Cvijan, a uz to on nije bio ministar iako je bio bolji pravnik od sve tri ministarke zajedno….

    2. Poštovani g-dine Božić, ne vidim razlog Vašem čuđenju da je pokojni Vladimir Cvijan; »samo šest godina posle diplomiranja dobio visoki položaj u vladajućim strukturama, da bi kroz dalje tri godine postao Tadićev savetnik i generalni sekretar predsedništva.« Naime, sadašnji predsednik Srbije je 1993. godine, kao student bio izabran za poslanika Narodne skupštine Srbije, da bi već 24.03.1998. postao ministar za informisanje u Vladi Srbije. Pošto je sadašnji predsednik Srbije 1994. diplomirao na Pravnom fakultetu evidentno je, da je samo četiri (4) godine kasnije već bio član Vlade Srbije. Zato sam mišljenja, da bi Vaše pitanje »Pa na kojem je to polju u toku prvih šest godina posle diplome pokazao rezultate koji bi opravdali takve položaje?« trebalo prvo da se odnosi na sadašnjeg predsednika Srbije.

  5. Kod nas je obicaj da porodice i prijatelji preminulih objavljuju citulje u novinama. Zar nije bilo nijedne citulje ni u jednim novinama iz tog perioda? Covek je valjda imao oko sebe i ljude koji su ga voleli.

  6. 1) gde je i kada tacno sahranjen?
    2) da li je zavrsen ostavinski postupak?
    3) da li su njegove prve komsije i bliski prijatelji znali za sve?
    4) da li je ga je neko sreo posle 2018?

  7. Bolje priliči za naslov teksta i smrti propalog političara. Do odgovora bi se lako došli ako bi se poslušao savet „dubokog grla“ da se „prati trag novca“ i ko plaća „slobodne medije“ da citiraju „Tabloid“ koji je „pouzdan izvor informacija“ kao i svi tabloidei.
    Kako to da je Cvijan baš nestao pred Beogradske izbore koji su trebali da postanu trijumfalni povratak Đilasa na mesto gradonačelnika Beograda jer se „poitički aktivirao“ kako su počele istrage o njegovim firmama iako je bio „apolitičan“ do tada.
    Ko je mogao da više zna o bliskim saradnicma Tadića, Đilasu i Jeremiću nego Cvijan koji je bio u Tadićevom kabinetu

    1. Čovek je mrtav, a da za to niko nije znao ili nije smeo da zna, a ti pišeš o Đilasu.

    2. Insinuirate da je da nestanak ima veze sa gradskim izborima i Draganom Đilasem, a volela bih da znam vaše objašnjenje zašto vlast nije objavila da je čovek preminuo? Vlast je znala za smrt i objavljivanje te vrste vaših insinuacija bi im svakako išle u prilog.

  8. Nezavisna istraga da krene od matičara kome je smrt prijavljena i koji je izdao smrtovnicu, a da nije o tome obavestio porodicu, niti utvrdio šta je trebalo po zakonu i dostavio spis nadležnom ostavinskom sudu. Pa redom dalje. Biće to jako interesantna priča.

  9. A šta kaže vrhovni Kebara? Nešto mi se ućutao! Tek će ovde još svašta da ispliva.

  10. Ovde neko očigledno jako moćan, sistematski i planski izluđuje psihopatu, puštajući sve nove i nove dokaze o sprezi vlasti i kriminala i moći jednog notornog pacijenta da odlučuje o životu i smrti stanovnika ove zemlje, prvenstveno političkih protivnika i neistomišljenika.Mislim da se bliži rasplet i kraj agonije ovog naroda i zemlje i to velikom brzinom.

  11. Smrt je skrivao onaj ko dobro zna da je ista fingirana i da će biti veliki skandal ako se to otkrije Ti meni daš džak zelembaća, ja se ućutim u dalekom svetu, a ti smisliš da ja ne znam da plivam u Dunavu u januaru. I dobro i meni i tebi, a marva neka priča šta oće. Dve barabe iz istog šinjela. Otvorite sanduk (ako smete) i sve će biti jasno

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.