Legendarni menadžer Mančester junajteda ser Aleks Ferguson izjavio je krajem prošle godine da bi voleo da ga na Old Trafordu zameni Dejvid Mojes, trener Evertona, a sada će navijači „crvenih đavola“ za vikend imati priliku da uživo na delu vide strateške zamisli stručnjaka koji duže od decenije predvodi klub iz Liverpula.

Everton je slavio u poslednjem međusobnom odmeravanju snaga avgusta prošle godine pa lider šampionata ima imperativ pobede kako bi se osvetio rivalu, ali i zadržao veliku prednost od devet bodova ispred gradskog rivala Sitija.

Junajted ne zna za neuspeh u 2013. u kojoj je samo dva puta remizirao. Bez gorkog ukusa poraza u novoj godini je i Everton koji je upisao nerešen ishod više, pa ne čudi da je na petom mestu sa ambicijama da se bori i za izlazak u Ligu šampiona. Udarna igla „crvenih đavola“, uz Robina van Persija koji je u dresu Arsenala znao da matira Everton, biće Vejn Runi, igrač koji je ponikao upravo u svetlo plavom dresu.

Osim duela na Old Trafordu predstojeće 26. kolo Premijer lige obeležiće subotnji susret Totenhema i Njukasla, odnosno gostovanje Mančester sitija Sautemptonu koji se bori za opstanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari