Ko ne izdaje račune, a ko je "psihički bolesnik"? 1

Iako je Bratislav Jugović, bivši gradski većnik u Čačku, filijali poreske uprave u pomenutom gradu četvrtog oktobra ove godine podneo prijavu zbog neizdavanja fiskalnih računa u diskoteci „Padrone“ i neprijavljenih radnika, poreska inspekcija do danas nije našla za shodno da u pomenutom ugostiteljskom objektu izvrši nadzor.

Kako bi se uverio u istinitost Jugovićevih tvrdnji, reporter Danasa je u noći 17. oktobra ovog meseca oko 23 časa posetio diskoteku Padrone u centru Čačka. Prilikom plaćanja naručenog pića novinaru našeg lista nije izdat fiskalni isečak, a za period od oko sat vremena koliko je proveo u pomenutoj diskoteci, reporter je ustanovio da niko od gostiju sa susednih stolova nije dobio račun.

Redakcija Danasa pozvala je Miodraga Popovića, direktora Poreske uprave u Čačku, sa željom da mu postavi nekoliko pitanja u vezi s nereagovanjem inspekcije po prijavi građana u slučaju diskoteke Padrone. Popović je odbio da za naš list da izjavu, rekavši da „po pravilima službe“ ne može da komentariše pojedinačne slučajeve.

Nedavno je jedan od, kako se predstavio, bivših neprijavljenih radnika u diskoteci Padrone, koji je insistirao na anonimnosti, pristao da govori za portal komentarPress. Po njegovom svedočenju, diskotekom Padrone na tuđe ime gazduje Dragan Jovović, direktor studentskog centra u Čačku. Izvor komentarPressa dalje navodi da je Jovović radnicima u diskoteci kazao da ne kucaju fiskalne račune, jer kontrola neće dolaziti.

– Pazari su bili ogromni, nekada i do pola miliona dinara za veče. Nikada, ali baš nikada nismo kucali fiskalne račune. Rečeno nam je da sve radimo na crno. Kada se odbiju rashodi, nabavka pića i radnici koji su neprijavljeni, dobit je najmanje polovina od ukupnog pazara. Novac smo ostavljali na određeno mesto. Jovović onda sutra dan dođe po taj novac ili tokom noći pošalje svog čoveka – tvrdi izvor komentarPressa dodavši da je jednom lično nosio Jovoviću novac.

Komentarišući navode anonimnog izvora komentarPressa, direktor studentskog centra u Čačku Dragan Jovović kaže za Danas da ništa od navedenog nije tačno. Prema njegovim rečima, posredi je hajka koju protiv njega vodi, kako ga je nazvao, „psihički bolesnik“ Bratislav Jugović iz njemu znanih razloga.

– Ja tu ne mogu ništa da uradim, već da tražim sudsko zadovoljenje. Moj advokat je već pokrenuo postupak – poručuje Jovović.

Diskoteka Padrone u Agenciji za privredne registre nije registrovana kao firma, već kao preduzetnik „Duško Nešović PR Ugostiteljska radnja Padrone T&M Čačak“. U odeljku Finansijski izveštaj na sajtu Agencije nema podataka o pomenutom preduzetniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari