Ko su braća Hofman i da li je njihovo hapšenje „marketinški trik“? 1Foto: N1

Policija je juče uhapsila Ljubana i Miljana Vidovića, poznatije kao braću Hofman, zbog, kako su naveli, postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nasilničko ponašanje, zlostavljanje i mučenje. Osumnjičeni se dovode u vezu sa objavljenim snimcima na društvenim mrežama uznemirujuće sadržine, u kojima se vide nasilje i pretnje, precizirao je MUP.

Određeno im zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo.

Braća su široj javnosti poznata tek nekoliko dana, koliko po društvenim mrežama kruže njihovi snimci kako maltretiraju ljude, ugostitelje, konobare, dostavljače… Prete im, zastrašuju, udaraju, sve to snimaju i objavljuju na Tik Toku. Korisnici društvenih mreža su delili snimke uz zgražavanje i nevericu čemu svedočimo u javnom prostoru.

Međutim, posle objavljivanja više snimaka spektakularnog hapšenja u restoranu u tržnom centru, koje je uplašilo prisutne građane jer su u njemu učestovali pripadnici specijalnih jedinica i UKP-a, isplivali su detalji zbog kojih su mnogi posumnjali da je hapšenje deo marketinga, u cilju predizborne kampanje.

Neki od “detalja” su činjenice da Hofmanovi ne objavljuju snimke “od juče”, nego da svoju bahatost demonstriraju više od godinu dana. Takođe, dovode se u vezu generalnim sekretarom Vlade Novakom Nedićem, te su sa grupom batinaša koju je on predvodio viđeni pred SNS miting u Pančevu pre nekoliko meseci. Mnogi su se zapitali i zašto braća nisu uhapšena u svojim domovima, već u tržnom centru u po bela dana.

Braća Ljuban i Miljan Vidović su kikbokseri koji su imali uspješne karijere. Ljuban je nekadašnji prvak Europe u kikboksu, a Miljan je, boreći se pod zastavom Srbije, osvojio 2013. godine titulu prvaka sveta, a u disciplini K-1 poluteške kategorije do 81 kilograma.

Jednom je prilikom Miljan rekao da je boks napustio s 22 godine. Kazao je da je tada pokušao biti akademski građanin, ali brzo je napustio Medicinski fakultet. Ipak, karijere su im ostale u senci kriminalnih aktivnosti, piše Klix.ba.

Protiv njih se 2018. godine vodio postupak jer su u maju te godine oteli Nenada Jakovljevića iz Bijeljine. Kasnije je Ljuban, nakon što se predao, priznao delo kazavši kako su on i brat to učinili da bi naplatili dug.

Okružni sud u Banja Luci osudio je Ljubana na godinu dana zatvora, ali on je kaznu zamenio novčanim iznosom od 18.050 konvertibilnih maraka (oko 9230 eura).

Miljan je bio u centru pažnje dok je bio privatno osiguranje izvršiteljima koji su došli da oduzmu kuću porodice Kocić u Ulici Maksima Gorkog. Kako su mediji pisali, on je s grupom mladića „asistirao“ policiji i izvršiteljima.

 

Jednom prilikom, gostujući na Hepi TV, Miljan je priznao da ih se otac odrekao preko novina.

„On smatra da smo mi otišli u kriminalne aktivnosti. Ustvari, on se nas nije odrekao skroz nego nam je dao uslov i ako ga ispunimo opet ćemo mu biti sinovi“, kazao je Miljan i objasnio da će ih otac opet „prihvatiti“ ako se vrate na pravi put.

Ljuban je tada rekao da su informacije njihovog oca o tome da su oni otišli u „duboki kriminal“ netačne dodavši kako je „loše informisan“, a Miljan je objasnio da bi bili u zatvoru, a ne na slobodi, da su kriminalci.

„Nemamo ništa loše o njemu da kažemo, jednostavno nemamo iste životne ciljeve. On je stvarno dobar bokser, dvostruki prvak“, rekao je Miljan.

Braća Hofman su povezana i sa brojnim reketiranjima, a od daljeg poteza tužilaštva videćemo da li je u pitanju marketing, ili ozbiljna namera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari