Koalicija 'Biramo Niš': Prosvetnim radnicima dati beneficije i status službenog lica 1Foto: Vesna Andrić

Koalicija „Biramo Niš“ zatražila je danas da se prosvetnim radnicima dodele beneficije i status službenog lica, uvođenje strogih kazni za nasilnike i trajno izbacivanje iz škole onih koji ugroze bezbednost drugih.

U saopštenju te koalicije piše da treba uvesti krivične i visoke novčane kazne za „roditelje prestupnika i za učenike nasilnike u školama“ i dodaje se da je tolerisanje nasilja dovelo do „potpune erozije srpske prosvete“.

„Vlast Srpske napredne stranke, koja počiva na svim oblicima nasilja, nije učinila ništa da spreči užas nasilja u školama, osim uvođenja besmislenih procedura, komisija i uvođenja školskih policajaca. Ni javno poniženje nastavnice u školi u Trsteniku, ni česta iživljavanja učenika nad vršnjacima ili mučenje životinja od strane učenika i stravični, nezapamćeni masakr učenika u beogradskoj školi ‘Vladislav Ribnikar’ nije SNS vlast naterala da promeni bilo šta u srpskoj prosveti“, stoji u saopštenju.

Kako je navedeno, ta koalicija podržava sve zahteve prosvetnih radnika i obećava da će ako dođe na vlast u škole da uvede „normalnost i nultu toleranciju prema nasilju“.

Pomenutu koaliciju čine Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Zeleno-levi front i Pokret slobodnih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari