Od svih sremskih opština u Inđiji je pao prvi koalicioni dogovor o funkcionisanju vlasti na loklanom nivou. Praktično ovde se ništa neće bitno menjati, jer su socijalisti i u prethodne četiri godine podržavali demokrate, tačnije listu Gorana Ješića. Sada je i zvanično potpisan koalicioni sporazum između DS – ai SPS – a, a potpisali su ga ispred DS – a aktuelni predsednik Opštine Inđija Goran Ješić i Sreten Jovanović, predsednik ovdašnjeg SPS – a.

Od svih sremskih opština u Inđiji je pao prvi koalicioni dogovor o funkcionisanju vlasti na loklanom nivou. Praktično ovde se ništa neće bitno menjati, jer su socijalisti i u prethodne četiri godine podržavali demokrate, tačnije listu Gorana Ješića. Sada je i zvanično potpisan koalicioni sporazum između DS – ai SPS – a, a potpisali su ga ispred DS – a aktuelni predsednik Opštine Inđija Goran Ješić i Sreten Jovanović, predsednik ovdašnjeg SPS – a. Pomenute dve stranke imaju 21 odborničko mesto od ukupno 37 koliko ima Skupština opštine Inđija – demokrate 18, a socijalisti tri odbornička mesta.
Pred potpisivanje koalicionog sporazuma Goran Ješić se zahvalio biračima i najavio formiranje Skupštine odmah nakon zvaničnog saopštavanja izbornih rezultata.
– Sa socijalistima smo sarađivali poslednjih sedam godina i postigli ovakve rezultate zahvaljujući profesionalizmu i izboru ljudi prema kvalitetu što je bilo ispred stranačkih interesa. Očekujem da se i dalje profesionalno odnosimo prema svom poslu, a posla je puno pred nama, pre svega da rešimo problem nezaposlenosti, da dovršimo zaobilaznicu oko Inđije, izgradimo sportsku halu, kanalizaciju u Beški… rekao je, između ostalog, Goran Ješić.
Biračima liste SPS – dr Đuro Kalinić, zahvalio se predsednik socijalista Sreten Jovanović kao i sam nosilac liste.
– Sami predizborni slogani – Za opštinu bolju od svih i Da nam svima bude bolje, pokazuju naš cilj i naše želje, a građani su nam za to pružili šansu za naredne četiri godine. Ostaje isti tim ljudi, koji je radio i u prethodnom periodu, da gradi Inđiju kao grad budućnosti, rekao je, između ostalog, Sreten Jovanović.
Biračima se zahvalila i kandidatkinja za narodnog poslanika iz redova DS – a Borka Popović izražavajući zadovoljstvo što je većina građana podržala evropsku perspektivu razvoja Srbije i Inđije. Kada je reč o drugom krugu izbora za poslanike u Skupštini APV po većinskom sistemu, u drugi krug idu Goran Ješić (DS) sa osvojenih 47 odsto glasova i Miloš Dišić (SRS) sa osvojenih 23 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari