Vladajuća koalicija u Vlasotincu i dalje je stabilna, saopšteno je na konferenciji za novinare na kojoj je optužena Demokratska stranka, koja je od maja u opoziciji, za iznošenje niz neistina o trošenju para i aktuelnom trenutku u gradu na Vlasini.

– Niko ne spori da je rekonstrukcija magistralnog puta M-9 najveća investicija u vlasotinačkom kraju u poslednjih pedeset godina, ali to nije zasluga DS-a, iako oni žele da je pripišu sebi i ubede javnost u to – kaže Boško Stančić(NS), predsednik Opštine Vlasotince.

Stančićje takođe saopštio da će početkom naredne nedelje početi asfaltiranje poslednje deonice od 1.300 metara koja povezuje Vlasotince sa magistralnim pravcem Leskovac – Niš i s Leskovcem. Uz ocenu da je sadašnja vlast stabilna, na konferenciji se čulo da je prethodna lokalna samouprava, čiju je okosnicu činila Demokratska stranka, ostavila milionske kredite, te da je formiran anketni odbor koji bi trebalo potanko da ispita trošenje sredstava u realizaciji nekoliko projekata, uz ocenu da se opravdano sumnja u neregularnost u realizaciji pojedinih programa.

Živan Šušulić, najuticajniji socijalista ovoga kraja, inače zamenik predsednika SO, ocenjuje da je posle dolaska na vlast aktuelne koalicije obezbeđena politička stabilnost i da nema razloga da se menja. Dragan Jović, predsednik OO DSS-a, smatra da koalicija funkcioniše više nego stabilno i da neće podleći brojnim pritiscima.

Inače, u Vlasotincu, aktuelnu koaliciju čine SPS, DSS-NS, SNS (bivši članovi radikalne stranke) i Grupa građana.

Početkom nedelje, čelnici Demokratske stranke su optužili sadašnju vlast za nesposobnost i ocenili da ne radi u interesu građana, da „prodaje maglu“ i neprimerno se zadužuje. Demokratska stranka pozvala je SPS da napusti aktuelnu koaliciju i da sa njima formira novu, odgovornu lokalnu vlasti. Demokrate posebno optužuju aktuelne funcionere da neprimereno troše sredstva budžetskih korisnika, a za ilustraciju navode da su u poslednjih nekoliko meseci u tri lokalne kafane utrošili milion i po dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari