Sudeći po rezultatima izborne trke, Kučevljani su očigledno zadovoljni vladajućom opštinskom upravom, pa su na izborima za Skupštinu opštine poverenje dali nosiocima dosadašnje vlasti koalicije oko Srpske napredne stranke.

Prema preliminarnim podacima koje je objavila Opštinska izborna komisija, lista „Pokrenimo Kučevo-Tomislav Nikolić“, predvođena aktuelnim predsednikom opštine Zoranom Milekićem, odnela je pobedu sa 44,53 odsto osvojenih glasova i 22 od 43 odbornička mesta. Vlaška demokratska stranka Srbije se priključila vladajućoj koaliciji , a u toku su pregovori i sa još nekim strankama koje su prešle izborni cenzus.

Najveća izlaznost od 63,6 odsto zabeležena je u zaseku Šumeće u naselju Turija na biračkom mestu postavljenom u privatnoj kući Vladimira Trailovića.

Izbori za predsednika države i za republički i lokalni parlament u opštini Kučevo protekli su demokratski i bez nekih većih problema. U ovoj Zviškoj opštini pravo glasa imalo je 17.686 birača, na 43 biračka mesta i na 26 lokacija. Prema nezvaničnim podacima na biralište je izašlo 9.942 građana ili 56,21 odsto od ukupno upisanih u biračke spiskove. Za predsednika Srbije najviše glasova dobio je Tomislav Nikolić, 3.898 ili 38,54 dok je kandidat Demokratske stranke Boris Tadić osvojio 2.671.glas ili 26,45 odsto.

Za republički parlament najviše poverenja građana imala lista stranaka okupljenih oko Srpske napredne stranke-Pokrenimo Srbiju-Tomislav Nikolić,sa 4.174 glasa ili 41,33 odsto od ukupno izašlih građana na birališta. Lista za Bolji Život-Boris Tadić osvojila je 2.671.glas ili 26,45 odsto,dok je lista stranaka okupljena oko Socijliastičke partije Srbije imala 1.443 glasa ili 14,29 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari