Izbori za Savet Mesne zajednice Vranjska Banja koja bi po novom statutu Grada Vranja trebalo da postane opština, a na kojima je većinu osvojila Demokratska stranka u koaliciji sa socijalistima i G17 plus izazvali su burne reakcije.

– Izbori su završeni. Mi se okrećemo problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju žitelji ovog mesta sa zapuštenim turističkim potencijalom, prokomentarisao je za Danas novi predsednik Saveta Dragan Sotirovićiz DS, koji je je predočio i zapisnik sa konstitutivne sednice na kojoj je „overena pobeda tročlane koalicije“. Od 15 članova Saveta, koalicija oko DS ima osam, a opozicioni blok koji predvodi Nova Srbija ima jednog člana manje. Po oceni predstavnika Nove Srbije, sporna su dva glasa socijalista.

– Socijalisti su prekršili dogovor dajući glasove demokratama, i mi ne priznajemo ovakav ishod izbora – poručuju iz Nove Srbije. Uoči konstitutivne sednice novog rukovodstva Vranjske Banje, prema rečima Dragana Sotirovića „vršen je pritisak na dvojicu predstavnika socijalista da se priklone Novoj Srbiji, ali su oni ipak glasali po svojoj savesti“.

Predsednik Opštinskog odbora DS u Vranjskoj Banji dr Slobodan Pejićrekao je za Danas da ga je iznenadilo to „što su neki članovi rukovodstva SPS iz Vranja pokušali da izvrše pritisak na njihove članove zarad nekih nagodbi sa predstavnicima Nove Srbije, ali da u tome ipak nisu uspeli“.

Iz SPS u Vranju, ukazuju na mogućnost da bi ovakav izborni rezultat u Vranjskoj Banji mogao da „poremeti koaliciju na nivou grada u kojoj učestvuje i Nova Srbija“. Od 65 odbornika gradsku vlast u Vranju čini koalicija (DS 16, SPS 13, G17 5, i NS 7), dok su u opoziciji (SRS 14, SNS 2 i DSS 8).

– Ukoliko Nova Srbija napusti vladajuću koaliciju na nivou grada, a zbog poraza na izborima u Vranjskoj Banji moraće da se odreknu i mesta direktora Uprave Banje, kao i člana Gradskog veća, pa neka izvagaju sami. I bez njih mi imamo većinu za odlučivanje na nivou grada – jasan je Pejić, naglašavajući da „socijalisti moraju da vode principijelnu, a ne politiku potkusurivanja i nagodbi sa NS iz samo njima znanih razloga“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari