U opštini Ruma kojom odlukom Vlade Srbije upravlja privremeni organ raspisani su izbori za 9. novembar.

Ovo će zapravo biti ponovljeni majski izbori jer Rumljani nisu tada mogli da se dogovore oko vlasti pa, kako je istekao zakonski rok za formiranje skupštinske većine i konstituisanje Skupštine, uvedene su privremene mere, a potom raspisani izbori za 43 odbornika u lokalnom parlamentu.

Pripreme za izbore uveliko traju, a stranke se uglavnom odlučuju za koalicije kako bi osigurale što veći broj mandata. Do sada su liste podnele tri koalicije, a najavljeno je pojedinačno učešće Srpske napredne stranke i SRS. Prvu izbornu koalicionu listu podnela je DS zajedno sa SPO, G17 i LSV, a na listi „Za evropsku Rumu – Boris Tadić“ nalaze se kandidati za sva 43 odbornička mesta. Formirana je i nova koalicija koju čini SPS uz podršku PUPS, Sremske stranke i tri grupe građana – Bolji život u Rumi, Za napredno selo i Opštinska organizacija žena. Kako su saopštili iz ove koalicije izbori slogan im je „Vi i mi, jednako je tri“.

Treću izbornu listu formirala je koalicija „Za Opštinu Ruma“ oko koje su se okupili Grupa građana – Živan Matijević, Liberalno-demokratska partija i Ujedinjena seljačka stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari