„Kobre“ nemaju šta da traže tokom građanskog protesta

Danasovi izvori iz vojske objašnjavaju šta je dovelo do toga da se elitna vojna jedinica u subotu sukobi sa građanima ispred Predsedništva

Ostavite komentar


  1. Ništa novo. Kobre su u odnosu na SAJ druga liga kao i doktori na vma u odnosu na one sa klinika. Kad je vojska u Srbiji mogla da se odvoji od ideologije i korupcije, nikad.

    1. Ma kakve kobre dabrovi specijalci vojska Sve sto vredi pobeglo je odavno iz te armije preko grane Ostali su nesposobni vezisti i po neki stariji ko bukvalno nema gde

    2. Ne znam ko je doneo uredbu da pripadnici VS čuvaju taj objekat, ako ona postoji (kažu da je to Tadić uradio) onda je reakcija tih momaka u skladu sa zakonom. Prilikom reforme vojske koju je DOS po uputstvima zapada odradio učinjene su brojne gluposti. Sada narod misli da je vojska dužna da čuva granice, a upravo tom reformom im je to uskraćeno. Granice od tada čuvaju policijske snage, što je van pameti,a vojska čuva objekte, što je takođe van pameti.

  2. Ovo je cirkus a ne država. Problem je što je direktor cirkusa sumasišavši pa će se sve ovo jako loše završiti po publiku.

      1. Zar je posao da lome rebra i glave? I to zbog cega? Sram Vas bilo sto to govorite.

      2. Posao vojske je da stite zemlju i njene granice a ovo je bio posao policije.Granice zemlje su busne i gomila siptarskih sumokradica i lovokradica kao i masa migranata slobodno ulaze u nju dok vojska izigrava najmljenu placenicku bandu sa ciljem zastite jednog coveka.Taj cilj i po cenu sukoba sa narodom,huliganskom metodom su za sada izvrsili.Nastave li ovako treba da promene naziv u Vojsku SNS i Vucica a ne Vojsku Srbije.

        1. Ispred predsednistva nije bilo ni sume ni sumokradica. Tamo gde treba da ima, vojske nema. Koja se jos vojska seta bez uniformi?

      3. Zaman tako radili svoj posao, kao i za vrijeme Turaka kad spahije vojska tuce narod ni kriv ni duzan…
        Doduse ovi Aleksandrovi spahije ne odsijecaju glave…

      4. Zar je posao vojne policijske jedinice Kobre, da pesnicama udaraju u masu ljudi? Da psuju ljude preko ograde? Onaj skok preko ograde nije bio toliko ugrožavajući za predsednistvo i na kraju, osobu koja ne pruža otpor, se ne baca preko ograde i udara u pozadinu glave i vrat. Ovo nikako nije “radnja svog posla”.

  3. Kobre je uveo Tadic.momci su samo izvršavali svoj zadatak da štite instituciju sistema.Kada je onaj momak naredio demonstrantima juriš je su li oni po vama trebali da se sklone

    1. A ti si bio prisutan, i lično svojim ušima čuo da je on „naredio“ demo(n)strantima juriš?

        1. Na snimku se vidi da su gorile upotrebile silu nesrazmernu napadu.Ponasali su se kao horda navijackih huligana,sto mozda i jesu.Kafanskom tucom koju su izazvali doveli su da vecini naroda vojsku a narocito ovaj placenicki deo ucine odvratnim i stranim.

    2. Vojska nosi uniforme. Kobre nose uniforme. Nema uniforme – nisi vojnik. Ko stiti institucije ove zemlje?

  4. I Gadafija u Libiji su cuvale specijalne „maskirne dame“ pa je zavrsio kako je „zavrsio“. Diktatori poput Aleksandra A.V.-A.V. Vucica su u paranoicnom strahu za sopstveni zivot jer su svesni sta rade i „kako rade“, necista savest je vrsta bolesti koja prerasta u hronicnu paranoju. Mogu da ga cuvaju i specijalni „pancir“ odredi ali ne mogu da ga sacuvaju od Boga i dela koja cini narodu i drzavi. Tragovi mu smrde radikalsko-seseljevskom bezcascu i izdajnicki mu je svaki korak a kada dodje kraj ( the end ) nikakve „kobre“ ni „kobrice“ mu ne mogu pomoci jer diktatori poput njega „padaju“ pre ili kasnije, ali padaju 100%, zivi bili pa videli uskoro.

    1. Ljudi ostavite se Libije kakvo je dobro to donelo tom narodu osim rascepkane države.Samo podsrekujete mlade momke često alkoholisanom da urade nešto nepromošljeno.Mirkocic je prošao sa ogrebotinama a šta da su upali u Predsedništvo.Znate li kakva su ovlašćenja tih momaka.Ne izazivaju te veći problem

      1. A u kakvoj si ti vezi sa tom placenickom hordom,hordom koja plate prima od naroda kojeg bije, kad i u ovom nastupu pretis.Da neces i ti da bijes?

      2. Nemoj nas zasmejavati. Džaba njima ovlašćenja kada su samo mlatarali rukama oko sebe kao ventilator, mogli su samo sebe još više povrediti. Ove „Kobre“ može da naslaže na gomilu moja komšinka bez da se oznoji. Smešno i jadno su izgledali. Iz aviona se vidi da onaj koji je bio najagresivniji nije potrčao u životu. Kobre, kako da ne. Više su kišne gliste.

    2. Molim te, samo ne pravi paralelu Gadafija sa ovim ovde na vlasti. Gadafi je voleo svoj narod, dao mu je sve besplatno i nikad nije pričao kako mu je narod lenj, da su neradnici, da su ovakvi i onakvi. Gadafi je bio veliki čovek.

  5. Убудуће Кобре да стоје мирно док их мирни демонстранти шамарају, а онда да се склоне и пропусте народ да уђе у зграду и попљачка шта стигне а остало запали. Тако су већ револуционари урадили у згради Скупштине, а сад су на реду други објекти.

    1. Čovječe, da li vama treba crtati, pošto pismo ne razumijete. Vojnoj policiji NIJE MESTO ispred zgrade. Tu treba da bude redovna murija, a vojna policija unutra da igra šah sa sumanutim. Šta ima vojna policija da se razračunava sa civilima? Je li malo jasnije ili da dalje objašnjavamo?

      1. Ma, ne treba da mu crtaš. On nije ni razmišljao o tome nego je napisao ovo po zadatku. Vidite li koliko se botova ovde uključilo, moraju da zarade plate.

    2. Sve je vec popljackano i u predsednistvu a i u Srbiji. Posteni lopovi ce se pridruziti svima koji su, trbuhom za kruhom, pobegli glavom bez obzira.

  6. Vaš sagovornik pati od zaborava. Šta bi sa Tadićem i „atentatorom“ Troickim „? Šta bi sa „lokatorom“ na Dedinju.!? Smeniše li pola sastava u to vreme … „? Kako su se u to vreme primali kadrovi … !?.
    Volimo mi da zamenjujemo teze , da pričamo nama pogodne stvari … vrlo često.Niko ne pita ono mlado „ludo“ momče ( blag izraz ) šta mu je trebao skok preko ograde … !?? … Nemojmo praviti LAŽNEE heroje , jer ćemo sutra dobiti gužvu ; strku ; onest … , a tek smo stali na noge.

  7. Hvala danas u sto objavljuje moje komentare jer N1 to nece i ako su korektni bez vredjanja

    1. A sto Alo, Kurir, Srpski telegraf i ostale AV-ove novine ne objavljuju nase komentare? Ovo samo govori da je Danas profesionalna dnevna novina!

    1. Ti si opsednut Zvezdom. Verovatno si teško podneo Zvezdinu pobedu na penale pa još patiš i pišeš o njoj i ako ovde nije tema. Važno je da Partizanovi navijači nisu mafioze.

  8. Dileri droge i stranački batinaši, a ne vojna jedinica. Kako drugačije objasniti da dok drugi pripadnici VS sastavljaju kraj sa krajem, Kobre kupuju luksuzne stanove i automobile?

  9. Otkud ove olinjale “ kobre “ da cuvaju travu i neku ogradu oko Novog dvora umesto “ dragog nam dozivotnog predsednika “ Dali je „boss “ bio u zgradi u subotu u vecernjim casovima prilikom demonstracija . (cisto sumnjam ) pa da “ kobre “ junacki ( jurisaju vrlo vidljivo ) na gradjane ove drzave koji ih placaju svojim porezima a izrazavaju svoje ustavno pravo slobode misljenja .
    Na cega se ove “ kobre “ loze ( mozda stanovi u Bg .na vodi ili mozda oni jeftini sto se „grade “ ) da tako “ savesno “ izvrsavaju naredjena koja mogu da ne izvre , u svim “ normalnim “ armijama , ako im savest , moral ili religija ne dozvoljavaju

  10. Prvi put u zivotu priznajem da je odluka AV da ga „brane“ zene bolja od bilo koje dosada izrecene.
    „Kobre“koje su pre neki dan pokusale da ga brane bi u svakoj ulicnoj ili kafanskoj tuci zavrsile u bolnici.

  11. Tačno je da su za vreme mandata Tadića pripadnici jednice bili njegovo obezbeđenje. U to vreme bilo je nezamislivo da se zloupotrebe i reaguju u situaciji kao što je bila u subotu. U celoj priči je najgore što se kod nekoliko individua tzv. specijalaca videla ostrašćenost i želja da se na najprimitivniji način obračunaju sa građanima. Pretpostavljam da profesionalci i u slučaju da dođe do upotrebe fizičke sile te situacije rešavaju raznoraznim polugama i zahvatima uz minimalnu upotrebu sile. Onakvo ponašanje i amatersko pesničenje nisu dostojni ni seoskog vašara! Kakvi su tek ostali pripadnici vojske ako su ovo nekakvi elitni? Iz cele priče izuzimam časne i poštene profesionalce koji rade svoj posao!

  12. A kako da znamo da nisu bili Vodjini „navijaci“? a mozda su i oni iz Savamale ali bez fantomki?

  13. Mi koji smo vodili ratove ratno-huskacke politike,Milosevica,Seselja,Vucica,Dacica,Vulina itd. Nemamo strah od kobri,to bi bila bratoubilacka bitka.

  14. Nijedna vojska na svetu NESME NIKAD, AMA BAŠ NIKAD da deluje,, van uniforme, dakle, isključivo izvršava zadatku u uniformi i sa i sa oružjem i tako se legitimiše…. ovo sada je anarhija Vučića koji ne poštuje zakone svoje zemlje….

    1. A ti poznas bolje zakon sedi i radi svoj posao ima ko vodi racuna o svemu .Šta ti znas sta je zskon.

  15. Samo da znate, ja se licno spremam, a nadam se da ce i tuzilastvo da pocne da radi svoj posao. Smenom vlasti, podnecu krivicnu prijavu protiv Colica, Vulina, Vucica i onih majmuna iz Kobri koji su pesnicili narod. To sad nista ne znaci, ali kada ovi padnu i zakoni pocnu da se postuju, videcemo.

    1. Hulja umjesto da leži u Hagu (poziv da se ubija 100 građana Bosne i Hercegovine) uvodi diktaturu u Srbiji. Bome…

  16. Kao prvo kod VAS sve „anonimno“,kao drugo: da li protestanti znaju sta je INSTITUCIJA PREDSEDNIKA SRBIJE?Neka protestuju mirno i dostojanstveno iskazu svoje misljenje.Sta ocekuju,ako na silu hoce da udju i sta bi radili u zgradi INSTITUCIJE PREDSEDNIKA SRBIJE?Postavili novog predsednika?GOSPODO vama trebaju samo dve stvari:olovka i glasacki listic.I na kraju niste kompetentni da komentarisete sta KOBRE,VOJSKA treba da rade.Znam da ovo necete da objavite,iako nije anonimno.Svako dobro VAM zelim.

    1. Građanine,ako na silu neko pokušava da uđe u neku instituciju,tu se stvore policajci,lisice na ruke i privedu na razgovor,nikakvo pesničenje.

  17. Ova banda ispred predsednistva su licile na sve, samo ne na kobre. Po svim zakonima to obezbedjenje kod predsednistva je moralo biti u uniformama, a ne tako kako su bili u majicama i kao neki ulicari a koje narod ne moze prepoznati ko su ti ljudi, sto znaci da su za demonstrante to bili samo neki Vucicevi privatni cuvari.
    Sta ce biti ako i ove kobrice stanu ispred naroda onako polu gole bez uniforme i bez nekih oznaka da su drzavni sluzbenici. Da bice da je Vucic postavio starlete sa naduvanim budzama da bi izazivale narod. Ovaj Diktator je presao sve granice i zato ga treba ukloniti sto pre.

  18. Pripadnike Kobri sam lično poznavao u svoje vreme:Dobri džudisti,odlični plivači,vešti na oružiju,svi završili vojnu školu. Kasnije sam uvideo da će završiti kao i nekadašnji morski diverzanti…počeće svojatanje svako uzme po jednog dvojicu za sebe ,čime je jedinica izgubila osnovnu namenu da deluje kao jedinica.Morski diverzanti su na kraju morali na Brijonima da sede u čamcu i čekaju kada neka plašljiva gospodja udje u vodu ,da udju i oni jer ako naidje ajkula prvo će na njih jer su bliže pučini.Elem kada se politika umeša u vojsku dogadja se svašta :Postave čoveka na formacijsko mesto komandir rečnih diverzanata radi privilegija,bodova,beneficija,liste za stan…..Isti se udavi jer nije znao da pliva…..Napravili ste od te jedinice privatnu prćiju.Vratite sve ljude iz osnovne postave da budi instruktori i da to malo dovedu u red ,ona slika ispred dvora liči na tuču sa seoske slave .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.