Kocka, kocka, kockica, umesto zelenila: Stanovnici Vračara protiv rekonstrukcije platoa ispred Hrama Svetog Save

Ostavite komentar


  1. Jel’ to bio neki referendum pa se po rezultatima zna da su stanovnici Vračara protiv rekonstrukcije platoa?

  2. Veliku, široku praznu javnu površinu i minimalizam, trg, plato..itd. Srbi ne razumeju jednostavno, narod koji stavlja milje na televizor odnosno voli detalje da ne kažem kič koji je takodje umetnost, jednostavno ne može da shvati i prihvati nova rešenja.

  3. Тренутна околина храма је неугледна и пред светом се бламирамо у њеном урбанистичком „уређењу“. Плато се мора решити тако да има логике са највећим православним храмом, а не са локалним врачарском домаћицама и шетачима кучића. Решење приказано на слици је архитектонски и урбанистички писмено, а госпођа очигледно на њему не види читаву ШУМУ!!

  4. Ko su stanovnici Vračara koji su protiv?

    Jasno je šta većina misli ili ne misli.
    Ljudi ne mogu da shvate da izbori zapravo služe nečemu.

  5. Peticiju za ukidanje ovakvog resenja je vec potpisalo 1400 gradjana Vracara, nisu valjda svi arhitektonski nepismeni i domacice, rekla bih da je nepismen onaj ko ne vidi da resenje podrazumeva secu zdravog drveca koje je tu raslo desetinama godina i sadnju mladica iz resetke na beloj mermernoj ploci. O izgradnji gabaritne zgradurine na sred parka da ne govorim. Dok evropske prestonice posumljavaju gradove i trgove, mi unistavamo ono malo preostalih zekenih oaza, to je jednostavno necivilizovano

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.