Nedostatak klasičnog plejmejkera i ovoga puta preskupo je koštao crno-bele. Bez obzira na dobre role Bogdanovića i Kinzija, košarkaši Partizana nisu imali snage i znanja da sačuvaju prednost od 14 razlike u Minhenu i da se eventualnim brejkom vrate u ravnopravnu trku za prolaz u četvrtfinale.

Srpski šampion nije uspeo da u drugom poluvremenu pronađe „džokera“, a pritom je gotovo svaku bačenu kuglicu stavio na pogrešno polje, što je u kombinaciji sa nedostatkom sreće bio epilog koji ga je direktno survao u poraz protiv Bajerna, tima koji po kvalitetu nije bolji od crno-belih (71:65).

Partizan je veći deo meča u odbrani igrao zonu 1-3-1, što je davalo rezultate sve dok domaćin nije počeo da pogađa šuteve sa distance. Crno-beli su do sredine treće deonice držali konce utakmice, pre svega zahvaljujući individualnim nadahnućima Bogdanovića i Kinzija. Obojica su u igri jedan na jedan dovodili do očajanja svoje čuvare. Gosti su maksimalno usporili igru, što im je pogodovalo, međutim od sredine treće deonice, tačnije rezultata 52:38 u korist crno-belih slika na terenu poprimila je boju u skladu sa inspiracijom trenerske kičice iskusnog Svetislava Pešića. Nakon pet pogođenih trojki u prvom poluvremenu, Partizan do pred kraj utakmice iz osam pokušaja nije uspeo da ubaci u koš van linije 6,75. Podatak da su Kinzi i Bogdanović dali skoro sve poene iz igre u drugom poluvremenu, u kome crno-beli nisu imali nijednu asistenciju, najbolji je pokazatelj bezidejne igre i nemanja rešenja pod košem.

Dilejni je trgnuo Bajern iz letargije. Ubrzo su Tomson i Brajant odogovrili na njegov poziv, posebno se istakavši u ofanzivnom skoku. Domaćin je u odlučujućim momentima, naročito preko Šafarcika trojkama, dotukao rivala i to nakon nekoliko vezanih napada posle ofanzivnih skokova, što je zaista raritet, s obzirom na to da su crno-beli prepoznatljivi po dominaciji u tom segmentu igre.

Nema sumnje da Duška Vujoševića nakon oporavka od bolesti bubrega očekuje puno posla u pripremi narednih mečeva u ABA i Evroligi.

Bajern – Partizan 71:65 (17:20, 17:22, 18:14, 19:9)

Hala: Audi dom. Gledalaca: 5.510. Sudije: Bulto, Perez Pizaro (Španija), Koromilas (Grčka).

Bajern: Trotman 1, Haman 1, Šafarcik 9, Tomson 15 (10sk), Štajger 9, Bencing 2, Zipser, Dilejni 12, Idbihi 6, Savović, Tejlor, Brajant 16 (12sk).

Partizan: Tepić, Lovernj 11, Dalo, Milutinov 2, Milosavljević 2, Bogdanović 24, Gagić 3, Musli 3, Šalić, Andrić. Kinzi 20, Bezbradica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari