Predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić kaže za Danas da je u protekle tri godine nove lokalne vlasti urađeno mnogo, ali tek treba da se radi kako bi kvalitet života u gradu i opštini bio još bolji.
– Kada se vidi šta smo uradili i da smo se borili sa problemima starim i 40 godina, onda sam svakako zadovoljan.

Predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić kaže za Danas da je u protekle tri godine nove lokalne vlasti urađeno mnogo, ali tek treba da se radi kako bi kvalitet života u gradu i opštini bio još bolji.
– Kada se vidi šta smo uradili i da smo se borili sa problemima starim i 40 godina, onda sam svakako zadovoljan. Uspeli smo da obnovimo staru putnu mrežu, izgradimo Sportsku halu i Arhiv koje nikad nismo imali, rekonstruišemo ulicu Nikole Pašića, posle tri decenije gradimo novi vrtić, novi Pešački most, obnavljali smo crkve, izgradili novu crkvu u Poljskoj Ržani. Želimo da unapredimo kvalitet življenja u gradu – kaže Vasić.

Još sam podstnar

– I dalje sam podstanar kao i mnogi mladi ljudi u Srbiji. Podstanar sam zato što još uvek nemam dovoljno sredstava da kupim stan, a imam nameru da to uradim na kredit. „Dodeljivali’’ su mi stanove na mnogim lokacijama u gradu. Te priče su toliko jake da idu do apsurda. Pričalo se da ima stan u ulici Nikole Tesle i ulici Sedmi juli, u Beogradu i Nišu. Ko zna gde sve nisam imam stan. Imam vrlo pristojnu platu i povećao sam svoju ušteđevinu i to je jedino što sam stekao za ove tri godine predsedničkog mandata – kaže Vasić.

Na pitanje otkuda pare za sve te objekte, Vasić kaže da su se u datom momentu složile mnoge kockice.
– U pravom trenutku pojavio se Program podrške opštinama istočne Srbije koji je finansirala Evropska agencija za rekonstrukciju. Uspostavili smo i dobre odnose sa Vladom Srbije, JP Putevi Srbije i sa nekim donatorskim organizacijama, kao što su UNICEF ili Save the čildren. Ono što je posebno važno jeste da smo sada znatno unapredili upravljanje sredstvima kojima raspolaže opština. Opštinski budžet je mnogo bolje iskorišćen, kao i interne rezerve u javnim preduzećima – kaže Vasić.
Na pitanje da li je sve ovo što je urađeno u Pirotu ustvari početak neke nove predizborne kampanje, Vasić kaže da njegova kampanja traje od 17. decembra 2003. godine kada je konstituisan novi saziv SO Pirot.
– Od kad sam postao predsednik opštine ni jednog trenutka nismo radili nešto zbog izbora. Mislim da Koalicija za Pirot, čiji sam bio nosilac liste na izborima 2003. godine i dalje ima veliku šansu u Pirotu zbog svojih rezultata u protekle tri godine i zbog toga što su ogranci velikih stranaka u Pirotu za stepenicu ispod naše Koalicije i to po svim parametrima – kaže Vasić, dodajući da ukoliko ostane neposredni izbor predsednika opštine da će se ponovo kandidovati za tu funkciju.
Prema Vasićevim rečima, aktuelna vlast i u ovu godinu ušla je sa veoma ambicioznim planovima.
– Projekat rekonstrukcije Crvenog trga je završen, priprema se tenderska dokumentacija. Krećemo sa izgradnjom kanalizacione mreže u selima, najpre u Poljskoj Ržani, a videćemo potom i u selima na Kružnom putu. Širimo sistem daljinskog grejanja. Najverovatnije krećemo sa izgradnjom regionalne deponije. U narednoj godini očekujem da bude izgrađena fabrika vode na izvorištu Dag banjica. Imamo Slobodnu zonu u kojoj prekoi NIP gradimo industrijski park, kreće koridor 10, Stara planina i gasovod. Pirot ima velike šanse i zaista je veoma bitno ko će voditi Pirot od 2007. do 2011. godine – kaže Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari