Kockicine predstave bez govornika iz SNS 1Foto: Fonet/ Zoran Mrđa

Apsolutno su neistinite optužbe DS da je na besplatnim predstavama za decu najavljivano obraćanje funkcionera SNS, niti se tako nešto dogodilo, izjavio je za Danas Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, povodom saopštenja DS u kojem su pozvali tužilaštvo da reaguje zbog „zloupotrebu dece u političke svrhe u vrtićima na Vračaru“.

DS tvrdi da kandidat za odbornika liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ glumac Branko Milićević Kockica u vračarskim vrtićima „Fića“, „Mića i Aćim“ i „Guliver“ nudi deci ulaznice za svoje predstave, na kojima treba da se pojave njihovi roditelji i na kojima će im se obratiti neko od lidera SNS.

Njihove navode demantovala je juče Opština Vračar, a Branko Milićević je rekao za Danas da tome nema šta da doda.

Direktorka Predškolske ustanove Vračar Emilija Đurđević tražila je da pitanje pošaljemo preko Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu. Umesto njenog, dobili smo pisani odgovor gradskog sekretara koji je ocenio da je „praksa korišćenja dece u političke svrhe koju je u Beogradu naročito koristila DS od 2008. do 2012. prekinuta promenom vlasti. On je naveo da je cilj sadašnje vlasti da zaštiti decu od ovakvih slučajeva i da se bavi njima kako treba, između ostalog i obezbeđivanjem besplatnih kulturnih sadržaja kao što su bile predstave u Pozorištancetu „Puž“, od 2. do 4. februara.

– Sa zadovoljstvom najavljujem da će se saradnja sa Brankom Milićevićem nastaviti i da će Pozorištance „Puž“ već tokom narednog vikenda obradovati besplatnim predstavama još 120 mališana iz tri vračarska vrtića – rekao je Gak.

Opština Vračar je saopštila da je Dragan Đilas izneo u javnost grube laži o zajedničkoj akciji te opštine i Pozorišta Puž, u okviru koje se deci Vračara tokom zimskog raspusta poklanja jedanaest besplatnih predstava. Ružno je, kako navode, što Đilas u svoju političku kampanju uvodi decu i pokušava da se na tako primitivan način obračuna sa Brankom Kockicom, koji je ceo život posvetio deci.

„Ni Dragan Đilas, niti bilo ko drugi, neće sprečiti decu sa Vračara da gledaju besplatne predstave“, kaže se u saopštenju i dodaje da predstavama ne prisustvuju predstavnici opštine, niti bilo koje političke stranke, jer to ne bi bilo normalno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari