Ovog vrelog leta u kome se dani u kojima temperatura nije prelazila trideset i kusur stepeni mogu izbrojati na prste, život na obali reke je privilegija. Još ako imate uređenu plažu sa odgovarajućim mobilijarom, kao što je to slučaj sa gradskom plažom u Kladovu, onda vam odlazak na more i ne nedostaje.

Zato nimalo ne čudi što ovih vrelih dana na gradskoj plaži bude i više od hiljadu Kladovčana. I ne samo njih, budući da su i turisti otkrili Kladovo kao zanimljivu i povoljnu destinaciju za odmor.

– Pobegli smo sa asfalta i došli na ovu prelepu plažu da se rashladimo i uživamo. Sve se nalazi nadohvat ruke, a ja kao ljubitelj odbojke oduševljena sam i terenom. Cene su duplo jeftinije nego na moru, a osećaj je kao da se nalazite na nekom egzotičnom mestu, samo što svi govore vašim jezikom. – priča Marina Petković iz Beograda.

Gradska plaža u Kladovu je na par stotina metara udaljena od centra grada, duga je gotovo kilometar, locirana je između dva hotela – „Akva star Denjuba“ i „Đerdapa“ i opremljena suncobranima, ležaljkama, kabinama, javnim toaletima, terenom za odbojku na pesku. Ulaz se ne naplaćuje, a o sigurnosti kupača brine spasilac.

– Redovno održavamo sve prostorije, posebno javne toalete na plaži, jer je bitno da su oni čisti. Svi naši gosti bili su zadovoljni uslugama na plaži, a iako radi jedan spasilac, nema mnogo posla jer su svi kupači oprezni i nikada se nije desio incident. Za sve ljubitelje sporta rekonstruisan je i teren za odbojku na pesku, na kome je nedavno obuku održao proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić. Postavljene su i staze za bezbedan ulazak u vodu, koje ne klizaju, i tako smo sprečili mogućnost od povreda, a peščana plaža svakodnevno se čisti – objašnjava Nikola Dumitrašković, direktor JKP „Komunalac“.

Sve ono što je urađeno poslednjih godina, uticalo je na unapređenje funkcionalnosti gradske plaže u Kladovu, kako u cilju razvoja turizma ovog kraja tako i u želji da se meštani animiraju koristeći resurse Kladova. Napori koji su zajednički uložili PD „Đerdap“ i lokalna samouprava naišli su na dobar odziv Kladovčana, pa je gradska peščana plaža, potvrdilo se to i ovog leta, pravo mesto za letnji odmor i rekreaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari