Koja je tajna Zrenjanina koja ga čini jedinstvenim gradom u Vojvodini

Ostavite komentar


  1. Колико ја знам Зрењанин је у Србији. Која Војводина? То је само област у Србији. Бар толико географију знам. Доста нам је стока издајничка цепала Србију.

  2. Tajna je u tome što ima najkvalitetniju pitku vodu u srbiji.Ma rupa ko ostale slične varoši.Pogledajte statistiku odlazi omladina grad se prazni.

  3. Nemaš ti pojma sa istorijom, tako da spadaš u onu grupu koju si spomenuo da nešto cepa! Između ostalog, pošto si nepismen, nauči da Vojvodina jeste deo Srbije, ali je osvojena, a pripadala je Austrougarskoj! Srbija je do tada bila DO DUNAVA! ZATO NEMOJ DA LUPETAŠ! Zrenjanin se nalazi u pokrajini VOJVODINI, koja je deo države Srbije, što se NE MOŽE sa sigurnošću reći za drugu POLKRAJINU KOSOVO! Radi se na tome da Srbaja ostane sa DVE pokrajine! Zato budi dobar i pametan ,a ne glupav, da Srbija ne ostane i bez ove jedne pokrajine, tako bolje čuti ako neko iz Subotice, Zrenjanina, Sremske Mitrovice i još mnogo gradova, kaže da živi u VOJVODINI! Pri tome, niko ni ne tvrdi pri tome, da ne živi u državi Srbiji! BUDI PAMETAN!

  4. Dok se ovako razmišlja…pa niko nije rekao da Vojvodina nije u Srbiji.Šta se žestiš?Ko zna od kojekude si izbegao, pa nam soliš pamet.Bolje se bavi Kninom, krajinama,SAO i Kosovom.Šta te to muči? Ne smeta ti Bežanijskakosa i u ono vreme ni Ugarska nije smetala,dok su danas najveći Srbi,jer treba razlikovatiSrbe, unazad busali se poreklom:Ličani,Bosanci,Hercegovci,Kosovari), preko noći postali Srbi, kao što i komunisti što supostali najveći pravoslavni vernici.Nikad nećete biti Srbijanci,koji su stoički trpeli Turski zulum i dizali bune i ustanke.Gde su onda bili takvi, kao ti dapomognu braći, kao što se iz Srbije išlo u borbu 90-ih? i njihovi pretci su bežali. Vojvođani NIKAD. Kod Sente ,grad u Vojvodini, katastrofalno je pobijena Turska vojska, pod vođstvom vojskovođe Szávolyai Jenő.To što tebe to „žulja“,tvoj je problem. U ovom članku se govori o jednoj od najvećih opština i Gradu u Srbiji,sa veoma bogatom istorijom,privredom,kulturom, narčito multi-etničkom.Došli divlji,da isteraju pitome.Nije vam smetalo,kad su nosili rezerviste i regularnu vojsku da brane Krajinu i Kosovo,dok ste vi bežali, kao vojno sposobni vojni obveznici.Da ste bili muškarci,branili biste svoja ognjišta, a ne da nam solite pamet. Nemojte da prosipate hranu i da pljujete tčiniju,odakle se hranite.

  5. Nije vam smetalo,kas se Jaša Tomić u Vojvodini se borio za autonomiju?
    Znaš li,da se najveća Matica Srpska nalazi u Novom Sadu, u Vojvodini.Matica se ne osnuje u domovini.Nemaš tipojma.Znaj da tebe izjeda mržnja i mizerni mozak.Stara Indijanska poslovica kaže:“ Svaki čovek ima u sebi dva vuka, dobrogi zlog.Pobeđuje onaj vuk,kojeg čovek hrani“.

  6. i ostale Šumadince,jer po tvom razmišljanju i analogiji, Šumadinci su samo geografski pojam.

  7. Izabere Yugo i pita prodavca:jel ovaj auto ima ABS, ima,kažeprodavc.Dali ima automatske podizače bočnih stakla,GPS, ima..dali ima klimu, ima. Kupac upita prodavca, jel ti to mene malo zezaš?Ko je prvi počeo? odgovara prodavac….

  8. Немају пијаћу воду више од две деценије, то их чини јединственим градом у свету.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.