Koji dani će biti neradni u Srbiji za praznike? 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Tokom 2022. godine u Srbiji su određena 22 dana da budu neradna zbog državnih i verskih przanika. Najveći deo neradnih dana pada u vreme uskršnjih, odnosno prvomajskih praznika – ukupno sedam.

Kako je određeno zvaničnim dokumentima, za katolike koji ovog vikenda slave Uskrs neradni dani su 15, 16, 17, i 18. april. Kako je saopštilo preduzeće Pošta Srbije, tada neće raditi 34 pošte u Vojvodini.

Sledeći neradni dani na koje građani mogu da računaju su nedelju dana kasnije i to za pravoslavni Uskrs –  22, 23, 24. i 25. april.

Ubrzo potom stižu i prvomajski praznici i tada su neradni dani 1, 2. i 3. maj.

Do kraja godine za sve građane biće neradni još samo 11. novembar kada se obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Istovremeno za pripadnike islamske zajednice određeno je da neradni dan bude 9. jul – prvi dan Kurbanskom bajrama, a za pripadnike jevrejske zajednice neradan dan trebalo bi da bude 5. oktobar – kada je Jom Kipur.

Takođe, katolici će imati slobodan dan za Božić – 25. decembar.

Prethodno su za sve građane neradni dani bili 15. i 16. februar, kada se obeležavao Dan državnosti, kao i 1, 2. i 3. januar za Novu godinu, odnosno Božić – 7. januar.

Pored praznika koji se praznuju neradno ima i onih koji se praznuju radno – Sveti Sava (27. januar), Dan sećanja na žrtve holokausta (22. april), Dan pobede (9. maj), Vidovdan (28. jun), Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu (21. oktobar).

Da li radite za uskršnje i prvomajske praznike?

View Results

Loading ... Loading ...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari