Kokanović i Petković pušteni iz BIA 1Foto FoNet: Marko Dragoslavić

Zlatko Kokanović i Nebojša Petković iz Udruženja Ne damo Jadar su danas nakon kratkog informativnog razgovora u BIA pušteni. Kako su naveli, tamo su ih upozorili da su planirane blokade protivzakonite i da budu spremni da se nose sa posledicama.

„Nisu nas ništa ni pitali niti smo mi nešto rekli. Mislim da nas je obaveštavanje javnosti zaštitilo od dužeg zadržavanja“, naveo je Petković.

Kokanović je naglasio da mu je drago što njih javnost štiti, ali je žalosno što živimo u državi u kojoj javnost mora da štiti pojedince.

„Kao što je Nebojša rekao, ovaj prethodni lajv nas je sigurno spasao da ne ostanemo u nekom dužem zadržavanju. Svi ovi prethodnici i kolege koji su išli da daju izjave u svojstvu građanina su zadržavani po dva, tri i četiri sata“, ukazao je Kokanović.

Petković je objasnio da oni organizuju miran protest, da blokade nisu ništa novo i da je svaki incident na protestu odgovornost vlasti, kao i da oni nemaju namere da ulaze u institucije.

Rekli su da ako bilo ko od učesnika protesta ima probleme tokom istog, da im se jave preko Facebook naloga njihove organizacije i da će dobiti pravnu zaštitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari