Kokanović za Danas: Sutra otkrivamo planove o daljim aktivnostima 1foto: Amir Hamzagić/ATAImages

Zlatko Kokanović, aktivista udruženja Ne damo Jadar, najavio je da će tokom dana advokat privedenih posle skupa protiv najavljenog rudarenja litijuma, podneti žalbu na presudu po kojoj su trojica aktivista osuđeni na 30, odnosno 40 dana zatvora zbog navodnog remećenja javnog reda i mira.

Kokanović za Danas kaže da njihovo udruženje, koje je organizovalo subotnji protest u centru Beograda, neće odustati od zahteva da aktivisti Ivan Bjelić, Nikola Ristić i Jevđenije Julijan Dimitrijević budu pušteni na slobodu.

„Sve zavisi od njih šta će se dešavati. Biće akcija, ali prvo treba da rešimo da oslobodimo ove naše momke“, ukazuje Kokanović.

U utorak će održati konferenciju za medije, na kojoj će obavestiti javnost o svojim daljim koracima. Konferencija će se održati u 12 časova u prostoru Miljenko Dereta.

„Danas će biti podnesene žalbe na presude, sutra ćemo znati sve šta i kako“, zaključuje Kokanović.

Podsećamo, u toku blokade železničke stanice „Beograd centar“ u ranim jutarnjim časovima policija je privela aktiviste Nikolu Ristića, Ivana Bjelića i Jevđenija Julijana Dimitrijevića.

Nakon saslušanja uhapšenim aktivistima je određena kazna zatvora zbog remećenja javnog reda i mira, Bjeliću 40 dana zatvora, a Ristiću i Dimitrijeviću po 30 dana.

Sinoć je organizovan protest zbog hapšenja aktivista, na kojem su građani blokirali raskrsnicu ulica Kneza Miloša i Nemanjine, ispred Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari